Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

DİSİPLİN, OTORİTE VE MOTİVASYON

Yazının Giriş Tarihi: 09.01.2021 18:50
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 23:54

15 maçtır süregelen yenilmezlik serisi Sivas deplasmanında sona erdi. Hafta içi oynanan maçlardan sonra bir günlüğüne de olsa liderlik koltuğunda oturan Gaziantep FK, Sivasspor deplasmanına lig 3’ncüsü olarak moralli gitmişti. 90 dakika sonunda seri bozulduğu gibi önümüzdeki günlerde ortaya çıkacak teknik direktör krizine de meydan verilmiş oldu.

Sezon başından beri kazanılan her puandan sonra sürekli yeni sözleşme isteyen ancak zaten sezon sonuna kadar sözleşmesi bulunan kakımın teknik direktörü Sumudica'nın sürekli sözleşme istemesi saha kenarındaki tavır ve davranışları ile kartsız hafta geçirmemesi rakibi çıldırtan ve küçümseyen saygısız tavırları ile ulusal medyanın gündemini meşgul etmesi sonucu alınan puanların da etkisi ile farklı taleplerle yönetimi adeta köşeye sıkıştırmıştı. Maç kazanırsınız kaybedersiniz ayrı konu ama iş disiplininizi sağlayamazsanız teslimiyetçi politika izleyip iyi giden tekere çomak sokmak istemezseniz, gün gelir tökezlersiniz.

Sivas maçı öncesi gelişmeler de aynen böyle olunca sahada motivasyonsuz oyuncularla kaybetmek de doğal oluyor. Asıl üzerinde durulması gereken maç öncesi ve özellikle de maç sonu Başkan Büyükekşi ve teknik direktör Sumudica'nın yenilir yutulur gibi olmayan açıklamaları. İpler kopmuş Otorite sarsılmış gibi. Maç öncesi yaşanan olumsuzluk sahaya yansımış... Maxim ile öne geçmesine rağmen Gaziantep FK'nün golden sonra hakimiyeti tamamen Sivasspor verip, teslimiyetçi bir oyun sergilemesi bunu gösteriyor. Bakmayın maçın 2-1 bittiğine. Yediği 2 gole rağmen farkın açılmamasını sağlayan isim Kaleci Günay... Maçla ilgili oyuncularla ilgili söylenecek çok şey yok. Özelliklede yabancı oyuncuların Sumidica'nın getirdiği oyuncular olması komplo teorilerini de beraberinde getiriyor. Yönetim otoritesini gösterip ya hocayı disipline etmeli yada en kısa sürede göndermeli. Gönülsüz, motivasyonsuz ve disiplinsiz bir hoca ile sezon sonunu görmek çok zor. Bu mağlubiyet nazar olsun diyelim, karşılıklı açıklamaların gereğinin yapılması temennisi ile geçmiş olsun... Önümüze bakalım.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.