Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

EĞİTİM ŞART

Yazının Giriş Tarihi: 16.09.2018 13:55
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 07:48

Okuyan, öğrenen, sorgulayan bireyler yetiştirmek yerine neden sadece tüketen çarşı elamanları yetişiyor? İnsanların, adeta bağımlılık derecesinde özellikle hafta sonlarında ailecek AVM'lere akın ettiklerini; burada saatlerce vakit öldürdüklerini, ceplerindeki kredi kartları sayesinde sorumsuzca para harcadıklarını, buralardan ihtiyaçları dışında birçok ürün aldıklarını çoğu zaman fark etmediklerini görmek gerçekten üzücü. AVM'lerde beyni uyuşan insan haliyle daha az okuyor, daha az düşünüyor ve daha az sorguluyor. Hızlı bir şekilde avmlileşiyoruz.

ADAYLIK SÜRECİ BAŞLIYOR

AK Parti'nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, yerel seçimlerle ilgili Ekim ayını işaret ederek "Yüzümüzü ak edecek adayları belirleyeceğiz" dedi.

AK Parti aday belirleme takvimine göre, mülakatların ekim ayından itibaren başlaması planlanıyor. Mülakatlar sırasında aday adayları kendi projelerini en detaylı şekilde anlatacak. Ayrıca parti yönetimin yapmış olduğu anketler de adayların belirlenmesi sürecinde etkili olacak. AK Parti'de genel merkez tarafından oluşturulan aday değerlendirme komisyonu hem adayların projelerini hem de il ve ilçelerde halkın nabzı tutulacak. Aday adayların halkta karşılıkları olup olmadığını değerlendirecek. Komisyon her belediye için alternatif isim önerilerini ortaya koyacak. AK Parti, aday adayı olmamış ancak bulundukları bölgede halkın desteğini almış isimlere de belediye başkan adaylığı için teklif götürecek. Muhtemelen siyasette kişiler açısından dengeler değişebilir.

İLÇELERİN YAŞAM KALİTESİ DÜZELMELİ

Tüm Nizip neredeyse hafta sonu Birecik'te hem yemek hem piknik için.

2017 İGE-İ olarak adlandırılan İnsani Gelişme Endeksi İlçeler araştırması, Türkiye'de 30 Büyük şehir il sınırı içinde yer alan en yüksek nüfusa sahip 150 ilçeyi kapsadı. İlçe düzeyinde sosyal, ekonomik ve çevresel faktörlere yönelik bileşenlerden oluşan İGE-İ, yönetişim, sosyal kapsama, ekonomik durum, eğitim, sağlık, sosyal yaşam, çevre ve ulaşım başlıkları altında toplam 50 göstergeyi içerdi.

Nizip en gelişmiş 150 ilçe arasında 146 sırada düşük seviye ile yer aldı. İnşallah bu güzel ilçemiz daha iyi yerlere gelir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.