Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

EĞİTİM VE ÖĞRETİM

Yazının Giriş Tarihi: 01.09.2019 16:08
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 01:20

14 Haziran 2019 cuma günü tatile giren okullar 16 eylül 2019'da açılacak ve yeni eğitim öğretim dönemi başlayacak.

Bizlere öğretilen bilgiye göre eğitim, davranışları olumlu yönde değiştirme sanatıdır. Eğitimli bireylerden bilinçli ve uygar toplumlar oluşur. Her acının ya da olumsuzluğun altında kesinlikle eğitimsizlik vardır. Gaziantep'te uzun zamandır eğitimde, öğretimde ve bilimde neden geriyiz tartışmaları hep yapılır.. Nedense kimse bunun üstüne gitmez. Her yıl eğitim ve öğretim yılı açılır ama, öğretim verilip eğitim pas geçilir. Tüm sorunların temeli eğitim düzeyinin çok düşük olmasıdır. Eğitim ve sağlık çoğunlukla parayla satılan bir temel hak oldu. Mantar gibi özel okul açılıyor ama hala Gaziantep eğitimde diplerde

Kentin dinamikleri sadece paraya çalışır oldu. Bizim memlekette azıcık ta olsa yatırım, ar-ge vs sağlık ve eğitim alanında yapılsaydı ne kötü hastalık kalırdı nede eğitim görmemiş insan. Kültür beşiği olan Gaziantep'te alışveriş merkezlerinin sayısı müze sayımızı ve kültürel mecraların sayısını geçmiş durumda. Bizde neden her şey ticari kaygıyla yapılmış.. Gaziantep neden eğitim ve öğretimde hep aşağılarda.. Konu önemli. Konu hepimizin İnşallah temennimiz bu eğitim ve öğretim yılı başarı dolu bir dönem olur.

SURİYE MESELESİ

Suriye'de son günlerde Esad rejimi ile Rus ordusunun operasyonları sıklaşırken, evlerini terk eden on binlerce Suriyeli Türkiye sınırına dayandı. Suriye'de Esad rejimi ve Rusya'nın İdlib'teki saldırıları sonrası yüz binlerce Suriyeli evlerini terk ederek Türkiye sınırına dayandığı ulusal basına ve haberlere gündem konusu oldu. Türkiye'ye sığınan Suriyeli mülteci sayısı artıyor. Gaziantep özellikle, Kilis, Nizip ve İslahiye gibi yerler neredeyse Suriye kenti gibi olmak üzere. Bu sayının nerede duracağı ise belli değil. Misafir ettiğimiz ve şimdilerde kalıcı gibi gözüken Suriyeli meselesine,bir an önce daha kalıcı ve akılcı çözümler üretilmede geç kalınmamalıdır.

KARKAMIŞ BELEDİYE BAŞKANINDAN NİZİP GAZETECİLER CEMİYETİNE ZİYARET

Karkamış Belediye Başkanı Ali Doğan Nizip Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti. Başkan Doğan burada yaptığı konuşmada Karkamış ilçesinde yaptığımız projeler öncelikle Karkamış'a bir vizyon kazandıracak. Biz projelerimizi yaparken halkımızın önceliklerine cevap veriyoruz. Gelecek nesiller için gurur duyacakları bir Karkamış inşa etmek için yola çıktık. Spordan sanata, kültürel etkinliklere kadar birçok proje anlatan Karkamış Belediye Başkanı Ali Doğan Hemşehrilerimize ne söz verdi isek hepsini hayata geçireceğiz kararlıyız dedi. Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veysel Karayılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek. yapılan çalışmaların takipçisi olacaklarını söyledi

HERKES İŞİNİ YAPSIN

Akrebin işi zehir taşımak, arının işi bal yapmak, horozdan yumurta yapmasını bekleyemezsiniz. Memlekette herkes kendi işini yaparsa sorun kalmaz.

Bizim memlekette, genelde kendi işinde başarılı olamayanlar başkalarının işlerine el atarlar, halbuki herkes bildiği işi yapmalıdır.

Herkes kendi işini yapsın ve iyi yapsın.

Herkes işini iyi yapsa memlekette bozuk ve kötü bir iş kalmaz.

Belediye belediyeciliğini,

Sivil toplum kuruluşları sorumluluğunu

Müdür müdürlüğünü,

Doktor doktorluğunu,

Vekil vekilliğini, Muhtar muhtarlığını

Memur memurluğunu yapsa sorun kalır mı ki?

Ama ne oluyor bunun tam tersi

İşte bu yüzden çok şey tersine gidiyor.

İşler hep yarım, hep eksik, hep sıkıntılı.

Bence herkes işi dışında ahkam kesmeyi bırakmalı..

Nasihat vermemeli kendi işini iyi yapmalı

Bu kent onun bunun işine karışmaktan çok çekti.

Gösterişi ve riyayı bırakın işinizi iyi yapın.

Herkes işini yapsa ne olur.

Ortalık güllük gülistanlık ve gülen insanlar olur.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.