Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ESKİDEN MERTLİK VARDI

Yazının Giriş Tarihi: 06.01.2019 12:50
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 13:25

Eskiden mertlik vardı. Şimdi yok. Küsmenin bile bir adabı usulü vardı. İki parmağını birleştirip yüzüne küstüm der ve konuşmayı keserdik. Şimdi öylemi, ona buna iftira atan, kendi ismini gizleyen güya kahramanlık yapıp ortalıkta ahkam kesip memleketi kurtardığını zannedenler beş yasındaki çocuğun mertliğini gösteremeyecek kadar ikiyüzlü olabiliyorlar. Toplumda barınamayan silik, gerçek hayatta bir baltaya sap olamamış kişiler sosyal medyada cambazlık yaparak dedikodu ve iftira atıyor face hesaplarından.

Kime kızdıysan, kimden hoşlanmıyor, kimin tipini beğenmiyor yada birileri zamanında ayağınıza bastıysa menfaatinize dokunduysa, desteklediğiniz siyasi partiden değilse saldır sosyal medyadan. Onlarda biliyorlar ki sosyal medya üzerinden bu tür sahte hesaplarla saldırıların havada kalacağını. Çünkü düşmanın bile delikanlısı istenir.

MEMLEKETTE YAPILAŞMA

Memleket'teki yapılaşmayı düşündükçe sıkıntı duymamak elde değil. Yaratıcılıktan ve estetikten uzak, yeşil alanların hızla yok edilerek çoğalan kerameti kendinden menkul gayrimenkul halleri memleketime hiç mi hiç yakışmıyor. Sığınaklarımıza tıkış tıkış tıkılıp, robotik ve mekanik bir şekilde giriş, çıkış yaparak, poker surat ortalıkta dolaşıyoruz.

Sadece arsalara avm'lere ve apartmanlara odaklanmış güruh.

Okul yapmaya, park yapmaya alan yok.. Birde spor alanları..

Ah, ah söyleyecek o kadar şey var ki.

Ya memleketin adı ile anılan spor kulüpleri onlarda zaten ha var ha yok.

Her şeye rağmen ümit varım memlekette güzel şeyler olacak

VATANDAŞ GERİLDİ

Toplum olarak genelden çok yerelde çok gerildik. Tabiri caizse yerel siyaset vatandaşı gerim gerim gerdi. Vatandaş olarak memlekette var olan gerilimin düşmesini, doğal hayat tempomuza dönmeyi, siyasetin ve kaygıların değil geleceğe güvenin hakim olduğu bir ortamı arzuluyoruz. Gerilimi düşürecek herkesi kucaklayacak insanlara ihtiyaç var. Siyasal bünyemizdeki yaraları sarmamız ve toplumsal barışı yeniden tesis etmek için memlekette birlik beraberlik konularındaki eksiklerimizi süratle gidermemiz gerekiyor. Vatandaş bunu bekliyor diye.

KAYGILARIMIZ

Bugünümüzü çalan iki hırsız var; geçmişe ilişkin pişmanlıklarımız ve geleceğe ilişkin kaygılarımız. Geçmişten ders alın ama geçmişe bakıp çok fazla takılmayın Arkanıza dönüp bakmayın. Yaşanmışa çare yok. Daima ileri bakın. Herkes tarafından sevilmeyi beklemeyin. İnsanlar kendilerine ne verildiği ile meşguldürler. Artık geçmişe bir perde çekin ve kimin ne yaptığına değil kendinize odaklanın, bir anlamda yeniden keşfedin kendinizi.

GÜNÜN SÖZÜ

Hz. İsa'ya sormuşlar,

Ölü diriltmekten daha

zor ne olabilir?

Demiş ki, "İfhamu men la yefhem" yani

"Anlamayana, anlatmak."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.