Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

FUARLARIN SONUMU GELİYOR ?

Yazının Giriş Tarihi: 05.07.2018 14:23
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.12.2023 13:52

Önemli markalar artık düzenlenen fiziki fuarlara bile katılmıyorlar. Fuar alanları boş ve ilgisiz. Markaların bu fuarlara katılmama nedeni dijital medyadan etkisiz olması ve fuarlardan geri dönüşümün olmaması ve tanıtım eksikliği olarak görülüyor.

Sektörün portalı olmayı başaran internet siteleri, internetteki arama motorları gibi mecralar fuarların tahtını sallamaya başladı. Bir ürün aradığında önce internete koşan firmalar kendi ürünlerini neden internette tanıtmadıklarını sorgulamaya başladı.

Markalar daha uygun fiyatlı olan aynı zamanda fuarlardan daha etkili olan ve geniş kitlelere ulaşan internet portalları ve dijital reklamlara yönelerek kullanmaya başladı.

Bu sebeple firmalar kaynaklarını daha verimli kullanmak adına, tanıtım bütçelerini gözden geçiriyor ve en düşük maliyetle en yüksek tanıtım sağlayacak ve verim alacak yatırımlar yapmaya yöneliyor.

Gaziantep'te yapılan fuarlarda tanıtım diye bir şey pek yok. Bir çok kişinin fuardan haberi yok.

Eskiden, fuar organizasyonları düzenlendikleri bölgelere ciddi anlamda bir canlılık getirirdi.

Farklı ülke şehir ve kültürlerden insanları bir araya getiren fuar organizasyonları kültürel paylaşımların gerçekleşmesine önemli katkılar sağlardı.

Ama gördüğümüz kadarı ile fuarlar artık bu özelliğini kaybetmiş.

Gezdiğimiz zaman sanki fuar bize aitmiş gibiydi kimsecikler yok. Fuarların, gelecek yıllarda önemli ölçüde değer kaybedeceği açıkça görülüyor. Bu sebeple firmalar kaynaklarını daha verimli kullanmak adına, tanıtım bütçelerini gözden geçiriyor ve en düşük maliyetle en yüksek tanıtım sağlayacak ve verim alacak yatırımlar yapmaya yöneliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.