Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GAZETECİLER VE HEDİYE

Yazının Giriş Tarihi: 21.10.2018 17:24
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 11:42

Gazeteciler haber ilişkisi içinde bulundukları kişi ya da kurumlardan hediye kabul edebilir mi? Mesele Belediyelerden. Kendilerine ücretsiz olarak verilen ürünleri sorgulamadan alıp kullanabilirler mi? Bu normal mi?

Gazeteci arkadaşlarımın böyle bir olaya meydan vereceklerini zannetmiyorum. Çünkü sorumsuz davranışlar ve umursamazlık zamanla kirli bir ilişkiler ağının doğmasına ve ahlaki olmayan bir anlayışın normal karşılanmasına yol açar.

Ve gazeteler gelirlerini, meslek itibarını kaybederler..

SİYASET HAREKETLENDİ

Yerel seçim konuşulmaya başlandı. Ortalık hareketlendi.

En çok'ta twitter ve facebook siyasetçileri.

Sosyal medyanın özellikle ekonomik olması ve geniş kitlelere hitap ederek avantaj oluşturması siyasileri de bu mecrayı kullanmaya mecbur etti. Sosyal medya artık boş vakit geçirmek için kullanılan bir araç olmaktan çıktı. Gündem artık oradan takip ediliyor. Sosyal medya artık bir zorunluluk haline geldi.

Teknolojinin gelişmesi kullanımı artırdı. Önceden sosyal medya dediğimiz kavram sadece bilgisayar üzerinden kullanılabiliniyordu. Ancak şimdi hemen hemen herkeste akıllı cep telefonu var ve buradan sosyal medyaya rahatlıkla ulaşabiliyor.

Ve seçim dönemlerinde görmeye alıştığımız siyasilerin mahalle ve vatandaşları dolaşarak seçmenlerle kucaklaşması devri yavaş yavaş kapanıyor. Zaten selam sabahtan uzak idiler.

YENİ YÜZLER GEREKLİ

Siyaset yeni isimler, yeni vizyonlar, yeni yüzlerle beslenirse başarı yakalanır. Denenmişi denemek, denenmişte ısrarcı olmak, deveye hendek atlatmaya benzer.

Siyasette denenip de başarısızlığı kanıtlanmış, memleketine hiç bir faydası olmamış biri ile, denenmemiş ama başarılı olma iddiası ve heyecanı ile ortaya çıkan birisi arasında fark vardır.

HER ŞEY MENFAAT

Yüzeyselliğin hakim olduğu, içtenliğin, sıcaklığın devre dışı kaldığı kasırgalı duygu iklimlerindeyiz

İnsanlık zor zanaat. Her şey menfaat. Her şeyimiz sahte ve gösteriş üzerine kurulu. İşimiz gücümüz dedikodu ağız dalaşı. Hatta rekabet bile dedikodu ve iftira ile.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.