Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GAZİANTEP ÇOK PAHALI BİR ŞEHİR

Yazının Giriş Tarihi: 23.05.2021 12:18
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 10:51

Sürekli yazıp çiziyoruz. Çok pahalı bir şehir, Gaziantep diye.

Neredeyse Türkiye'nin en pahalı şehri.

Gastronomi kenti Gaziantep'te başta baklava olmak üzere, kebap, sebze, meyve, giyecek, gıda maddesi ve ev kiraları çok pahalı. Koronavirüs döneminde fiyatlar katlanarak daha da arttı.

Ortada bir sorun var. Bu sorun çözülmeli. Çünkü, çok pahalı şehir algısı artık kente yapışmış durumda. Bu algıdan kurtulmak için adım atılmalı. Memurlar artık Gaziantep'e tayin istemiyorlar şehirde yaşamak istemiyorlar. Bu yüzden kaybediyor Gaziantep.

Üniversite öğrencilerine bir dokun bin ah işit. Kendi insanımız sıkıntı yaşıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Fatma Şahin'in dediği gibi; Ben gastronomi kenti olayım demekle olunmuyor. Gaziantep için artık pahalı şehir algısı var ve şehrin imajı zarar görüyor. Zaten alım gücü azalan vatandaş. Şehrin bu pahalılığı yüzünden sıkıntısı daha da büyüyor. Gaziantep'in pahalı şehir algısı bir an önce yıkılmalı ve bir an önce kontrolsüz fiyat artışları kontrol altına alınmalıdır.

SİYASETTE GÜNDEM PEKER VATANDAŞTA DÖNMEYEN TEKER

Siyasette gündem;

Sedat Peker videoları

Vatandaş'ta gündem;

Pandemi ve ekonomik krizde hayatta kalmaya çalışmak.

Sedat Peker'in videoları milyonlarca kişi tarafından izlenilmiş. TV dizilerinden ve A haber ile CNN TÜRK'ten daha fazla reyting almış. Peker 7’nci video yayınlayarak reyting rekorları kırdı.

Peker videolarında Uğur Mumcu'dan, Binali Yıldırım'ın oğluna kadar, önemli ve yeni oyuncular eklendi. İddialar yenilir yutulur gibi değil. Enterasan olanı yayın yasağı gelmedi. Cenab-ı Hak vatandaşın yardımcısı olsun. İnşallah vatandaşın gündeminide değiştirecek adımlar atılır.

SONU EVİM OLANLARA DİKKAT

Bundan önce sonu evim olan sistem hakkında yazdığımda bana avukatları aracılığı ile tebligat gönderenler bugün Twiter'de #Eminevimihaneti diye tag açan vatandaşın dediklerine ne cevap verecekler. Bunlar Bitcoin gibi, çiftlik bank gibi patlar diye hep aklıma gelirdi. İşte şimdi patlamanın ayak sesleri geliyor. Ben bu sonu evim olan kuruluşları saadet zincirine benzetiyorum. Çünkü Türkiye'de bu tür vaadleri yerine getirecek bir sistem yok. Şatafatlı reklamlarla herkesi faizsiz ev ve araba sahibi yapacaklarını söyleyerek devam ediyorlar. Bir an önce devlet el atmalı.

ÖZEL HASTANELER VE TANITIM

Gaziantep'te şatafatlı binalarla açılan özel hastaneler sanki ölü doğum yaptı. Bölgede hala o özel hastaneleri tanıyan ismini bilen yok. İyi bir binaya sahip olmanız veya birkaç iyi doktoru bir arada bulundurmanız oraya kolayca müşteri-hasta çekeceğiniz anlamına gelmiyor. Ticaret ve satışın temelinde olduğu gibi sağlık sektörünün de vazgeçilmezi pazarlama ve tanıtım faaliyetleridir. Sağlıkta esas olan tanıtım ve pazarlamanın amacı kendinde olanı, neler yapabildiğini yani varlığını hedef tüketiciye hastaya, vatandaşa bildirmektir. Başarılı tanıtım vatandaşa bir şeyler söylemeli vatandaşı harekete geçirmeli, hissettirmeli ve hastaneye, sağlık kuruluşuna gelmeyi cesaretlendirmelidir. Vatandaşın tanıtımı gördükten sonra herhangi bir şekilde tepki vermesini sağlamalı. Sağlıkta tanıtım çok önemli. Yaratıcı bir fikir içermeli. Orjinal, uygun, farklı, etkileyici, tepki verdirten, hatırlanan, harekete geçiren basit, anlaşılır, açık, tüketici iç görüsünü yakalamış bir fikir olmalı. Gel vatandaş bizde daha iyisi var onlarda yok algısı yaratmamalı.

VİRÜS BİTERMİ

Virüs bitermi, bitmezmi tartışılır ama bilim kurulu üyeleri ekran ekran dolaşıp korku pompalamaya devam ettiği sürece zor gibi. Aynı zamanda adı tam kapanma olan bu süreçte dışarı çıkanların “herkes dışarda virüs bitmez” dedikleri gibi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.