Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GAZİANTEP NEREYE GİDİYOR

Yazının Giriş Tarihi: 05.07.2020 12:06
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 06:23

Gaziantep, herkesin yaşamak için uğraştığı, bir iş yapıp, bir parça ekmeğin peşine düştüğü tarihi ve kültürel değerleri, gastronomi ile ön planda bir şehirken şimdi nelerle anılıyor. Eğitim diplerde, vaka sayısında, bebek ölümlerinde, hırsızlıkta ve ceza yemede en üst sıralarda üstüne üstlük pahalı bir şehir haline geldi. Gaziantep nereye gidiyor.

KORONA VİRÜS HER YERDE

Korona virüs her yerde. Artık sağlık bakanlığının günlük ölüm sayılarını ezberledik ve neredeyse yeni vaka sayılarındaki artışları istatistiksel olarak da biliyoruz. Görünen o ki normalleşme dediğimiz korona artık hayatımızda olacak. Grip gibi, nezle gibi.. Bizim tek yapmamız gereken elimizden geleni yapmak. Temizlik, Maske

EĞİTİMSİZLİK

Ülkedeki tüm sorunların temeli eğitim düzeyinin düşük olmasıdır. Eğitim ve sağlık çoğunlukla parayla satılan bir temel hak oldu. Memlekette iş yapacak kişiler ve kurumlar sloganlar üzerinden konuşuyor. Eğitimde, sağlıkta, sporda her konuda böyle. Sonuçta kuru gürültü var amaç yok, icraat yok .çalışma yok, sorunları çözme, giderme yok.. Bizim memlekette azıcık ta olsa yatırım, AR-GE vs sağlık ve eğitim alanında yapılsaydı ne kötü hastalık kalırdı nede eğitim görmemiş insan.

ÖZEL OKUL VE KOLEJLERİN CAZİBESİ KALMADI

Özel okul veya kolej ayrıcalığı, cazibesi kalmadı. Koronavirüs nedeni ile online eğitimin gerçek eğitimi karşılamayacağını savunan veliler çocuklarını özel okula göndermiyor. Korona salgını ile birlikte eğitim sisteminin uzaktan eğitime geçmesi özel okul ve devlet okulu ayrımını minimize etti. Her iki eğitim modeli de birbiriyle aynı olmaya başladı. Sadece eğitim noktasındaki ayrıcalıklar değil özel okulların öğrencilere sunduğu sosyal imkanlar da malum korona yüzünden yapılamaz oldu. Uzaktan eğitim modelinden dolayı öğrenciler için ikinci dönem planlanan birçok sosyal aktiviteler ile bilimsel geziler de iptal edilince öğrenciler sosyal imkanlardan yararlanamadı. Bu da özel eğitim kuramlarının sene başında velileri cezbetmek için öne sürdüğü ayrıcalıkları ortadan kaldırdı. Uzaktan eğitim ile birlikte herhangi bir ayrıcalığı kalmayan özel okulların halen velilerden eğitim ücretleri talep etmesi ise velilerin tepkisine neden oldu.. Öte yandan online eğitimin gerçek eğitimi karşılamayacağını savunan ve öğrencilerin okula gitmediği çok kurum mali sıkıntılarla karşı karşıya Diğer bir meselede Corona virüsü salgını nedeniyle ekonomik sıkıntıya giren, iş yeri kapanan veya işsiz kalan binlerce velinin çocuğunu kolejlerden alma riski var.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.