Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GENEL OLARAK GÜNDEM

Yazının Giriş Tarihi: 25.04.2021 14:34
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 05:42

Tosuncuk koyun ile malı götürdü

Diğer tosuncuk bitcoin ile

Bizde de Fıstık halinde her yıl olur

Yakınına, fakire fukaraya beş kuruş vermekten imtina edenler kısa yoldan köşe dönmek isteyen paragözlerin hiç mi suçu yok? Yani herkes malı götürme derdinde..

Bizim memleketin ne tosunları biter ne de sazanları. Bankerler, deniz feneri, çiftlik bank, Thodex daha çok sayamadıklarım var derken soyan soyana. Memleket sanki yağma Hasan böreği. Zor bir süreçten geçiyoruz. Harici ve dahili çok düşmanı var bu güzel ülkenin.

EĞİTİM ŞART

Eğitimli bireylerden bilinçli ve uygar toplumlar oluşur.

Her acının ya da olumsuzluğun altında kesinlikle eğitimsizlik vardır. Gaziantep neden eğitim ve öğretim de hep aşağılarda. Kentin dinamikleri sadece paraya mı çalışır..

Okuyan, öğrenen, sorgulayan bireyler yetiştirmek yerine neden sadece tüketen çarşı elamanları yetişmesine göz yumuyoruz? Neden insanları doğadan ve özünden kopartarak her şeyiyle stabil olan betonarmelerin içine hapsediyoruz? Cevap yok.. Daha doğrusu bu soruları soran yok..Son sürat çarpık insanlaşma var. Boş kafadan dolu şeyler çıkmaz. Bizim aslında temel sorunumuz önce kafalar düşünceler değişmeli. Eğitim şart.

GÜNDEM

Siyasette gündem; Kayıplar

Kayıp paralar, kayıp insanlar, kayıp atlar, vs

Vatandaş'ta gündem;

Pandemi ve ekonomik krizde hayatta kalmaya çalışmak.

Siyasetin gündemi ile halkın gündemi bir değil. Herkes kendine baksın ve dikkat etsin.

SİYASET VE FUTBOL

Futbol ve siyaset, birbirine benzer

İkisi de tribünlere oynar.

İkisi de kurtlar sofrasıdır.

Taraftarlar, dönen dolapları ancak haber değeri kalmadığında öğrenir. Demişler ne güzel söylemişler.

OLGUNLAŞTIKÇA

Olgunlaştıkça duygular, düşüncelerde olgunlaşıyor. Ne istediğinizi, sizi neyin mutlu edeceğini ve nasıl mutlu olacağınızı daha iyi biliyorsunuz. Hayattan aldığınız derslerle daha hoşgörülü, daha bilge oluyor, egonuzu düşük tutuyorsunuz. Maddi kazançların çok değeri olmadığını, güzel dostluklar, anlamlı ilişkilerin, maneviyatın sizi mutlu ettiğinin ayrımına varıyorsunuz.

Aslında olgunluk, olgun düşünce bir fırsattır. Duyguları ve aklı birleştirerek ertelediğiniz, yapmak istediğiniz ama yapamadığınız ne varsa peşine düşmektir. O güne kadar yapamadıysanız kendiniz için iyi bir şeyler yapma zamanıdır. Yaşamdan keyif aldığınız, kendinizi ve hayatı tanıdığınız, hayallerinizi gerçekleştirecek gücü bulduğunuz zamandır.

YASAKLI GÜNLERDE

Yasaklı günlerde televizyonu kapatmak lazım. Olur olmaz herkes konuşuyor her kafadan bir ses çıkıyor. Fırsatçı marketler biri beşe satıyor. Arsızlık diz boyu Bir Antep atasözü derki: Arsız adama söz neylesin, kokmuş ete tuz neylesin.

Ve bir de bizim memlekette yaşam felsefesi olmuş sözler vardır. Amman ya ne bileyim iyi olur zaar. En çokta bu süreçte söylüyoruz umut dünyası işte İyi olur inşallah. Sıkmayın canınızı. Allah gönlümüzde olanı hakkımızda hayırlı eylesin.

BANKALARA KÖLE OLMAYIN

Dünya malı dünyada kalır derken. Geleceğimizi, hayallerimizi kan emicilik yapan bankalara ipotek etmişiz. Allah sonumuzu hayır eylesin. Dikkat etmek lazım hayatı bir köle olarak geçirmemek için.

PAHALILIK

Ucuz olan ne kaldı ki..?

Her şey ateş pahası,

Ucuz olan tek şey,

Dünyanın kahrı....Victor Hugo

Tam da bugünler için söylenmiş bir söz. Ve bizim buralarda insan sağlığı çok pahalı, insan hayatı ise çok ucuz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.