Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GÜNDEM NEDİR

Yazının Giriş Tarihi: 06.09.2020 14:27
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 16:24

Memleketimde gündem çok hızlı değişiyor ve olaylar o kadar ani gelişiyor ki, gündemi takip etmek başlı başına bir iş. Hangisini takip edeceğini, hangisini yazacağını şaşırıyor insan. Zaman öyle bir zaman oldu ki güven azaldı. Herkes şüpheci ve birbirine şüphe ile bakmaya başladı. Çoğu vatandaş artık haber okumak, dinlemek istemiyor. Hatta her gün konuşan bilim kurulu üyelerini bile. Vatandaşın ruhu karardı. Televizyondaki koronavirüs ve değişik konular ile ilgili alakasız kişilerin konuşmalarından gazetelerin birbirini tekrarlayan yazılarından, kişilerden ve kurulan cümlelerden vatandaş sıkıldı! Her zaman söylüyorum siyasetin gündemi ile memleketin gündemi ve halkın gündemi asla örtüşmüyor. Millet bir yandan koronavirüs belası ile uğraşırken geçim sıkıntısı çekiyor ve zorlanıyor. Memleketin gündemi vatandaşı sıkıyor. Vatandaş koronadan'da sıkıldı, vatandaş iş istiyor, ürettiği, tükettiği, çalıştığı günleri istiyor, Allah vatandaşın yardımcısı olsun. İçimizi kanatan bu olaylara bir an önce el atılmalı. Siyasetin gündemi vatandaş olmalı, iş olmalı aş olmalı

KORONA HER YERDE

Artık yakınımızdaki ölümler gösteriyor ki koronavirüs hepimizi tehdit ediyor. Sıcaklar da işe yaramadı! Korona öldürmeye devam ediyor Yitirdiğimiz tanıdık sayısı her gün çoğalıyor. Türkiye’yi Koronavirüs sardı. Hem ülkemizde hem de memlekette durum kötü. Her yerde Covid-19 almış başını gidiyor Herkes kendi başının çaresine baksın. Bana bir şey olmaz demeyin tedbir alın. Sağlığınıza dikkat edin.

MEMLEKETTEN ALIŞVERİŞ YAPMAK

Memleketten alışveriş edin böylelikle hem memleketi hem de memleketin esnaflarını kalkındırın denilir ve aslında doğru olanı da budur. Ama bazı vatandaşlarda da bu konudan şikayetçi. Bir elbise fiyatı pahalı ve belli bir markanın ürünü değil ama bunu dolaşarak hatta komşu illerden alışveriş ederek daha ucuza ve marka olarak alabiliyorsunuz. Tişörtler yine öyle ve çakma değil diyerek olumsuz düşünüyorlar. Hem geziyorsun hemde tekdüze kıyafetler yerine şık ve zarif tasarımlar bulabiliyoruz diyen vatandaşlar kendi memleketimizin bazı esnaflarının tutumlarının değiştirmesini istiyorlar.

PANDEMİ DÖNEMİNDE EVLİLİK

Bana öyle geliyor ki birileri pandemi döneminde evlilik tuşuna bastı. Koronavirüse inat evlenen evlenene. Bir kaç ay beklense ne olur diyorum ama vardır bunda da bir sebebi hikmet diye düşünüyorum. Kesin vardır.

DÜĞÜNLER VE KORONAVİRÜS

Sayın sağlık bakanı, Bu artışlara özellikle düğünler, ana kaynak oldu. Düğünler, saatlerce süren bir temas ve yakınlaşma alanı diyor. Allah aşkına düğünleri kim yapıyor. Düğünlere kim gidiyor. Düğünden gelen görüntüler protokol, bürokratlar böyle yaparsa vatandaş ne yapsın cinsinden. Madem düğünler virüsün kaynağı o halde radikal önlemler alınmalı. Ona ayrı buna gayrı olmamalı.

HAFTANIN SÖZÜ

Ölümle yaşam arasındaki ince çizgide bütün bir ömür çalış üzül sonra ne için kim için. Allah'tan başka kimseden medet umma, Tırnağın varsa başını kaşı Ölüm var geri kalan her şey boş. Cenab-ı Hak önce sağlık sonra huzur nasip etsin.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.