Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

HAKLININ YANINDA OLMAK

Yazının Giriş Tarihi: 03.03.2019 11:55
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.12.2023 20:48

En büyük zaaflarımızdan biri haklının ve doğrunun değil de güçlünün yanında yer alma mantığı. Gücü elinde bulunduran dan taraf olmak, ona yaranmaya çabalamak,

Zemin ve şartlara göre tavır belirlemek.

Zaman ve konjonktüre göre, senelerce savunduğu fikirlerden vazgeçip, yeni arayışlara girişmek. Bazı menfaatler uğruna birçok ölçü, prensip ve düsturu bir kenara koymakta herhangi bir beis görmemek.

Haktan hukuktan, iyilik ve güzelliklerden bahsedeceksin, ardından her yeri yanlış olduğu için eleştirdiğin kişiyi bugün savunacaksın. Dün yerden yere vurduğunu bugün göklere çıkaracaksın. Menfaat insanların gözünü karartmış..

Aslında, toplumun her türlü fitne, fesat ve kargaşadan uzak kalması yolunda herkes ve her kesim üzerine düşeni yapmak zorundadır. Bilinmelidir ki insanoğlu zulmetse de kader her daim adildir.

NİZİP VE TURİZM

Nizip ilçesi bulunduğu konum, tarihi, yeraltı ve yer üstü zengin kaynakları, verimli toprakları en önemlisi yüreği tertemiz insanların bulunduğu bölge olarak huzurlu bir yaşam için çok ideal şartlara sahiptir.

Nizip ilçesi köklü bir geçmişse sahiptir.

Bunun ispatını yapmak için arşivlerdeki tarih sayfalarını karıştırmaya, delil bulmak için çaba göstermeye veya ufak bulgular üzerinde yorumlar ışığında konuşmaya gerek yok.

Her yerinden tarih fışkıran ve bir açık hava müzesi konumundaki, Nizip'te ne bir açık hava müzesi, ne de kapalı bir müze yok

Uzun yıllar dünya listesine giren başta Zeugma ve diğer tarihi yapıların olduğu mekanlara turist gelmiyor. Eğer buralara bakım olsaydı ulaşım, konaklama ve diğer alanlarda canlılık sağlayarak ilçenin ekonomisine ciddi katkılar sunulabilinirdi.

Nizip'in turizm konusunda gelişmesi engellendi. Zeugma’dan çıkan eserler Gaziantep'e taşındı. Tesis yapılmadı, turizm baltalandı ve gelen turistler bir daha gelmemek üzere Nizip'i terk ettiler.

Kısacası tarihimiz, dolayısıyla turizm kaderine terk edilmiş durumda. Bir an önce tarihi ve kültürel yerlere çözüm bulunmalı yoksa gelecek nesillere ayıptan başka bırakacağımız hiçbir şeyimiz kalmayacak.

SORMAK LAZIM

Siyasetçi olmak, Milletvekili olmak, Belediye başkanı olmak güzel.. Eyvallah. Herkesin aday olma hakkı var. Buna da Eyvallah. Ama bu hak karşısında onlara oy veren vatandaşında sorma hakkı var.

Bugüne kadar, ne ölçüde yerel siyaset ürettiniz? Memleketin hangi yerel meselesine hangi çözümü ürettiniz?

Bir makama gelmiş olan sizler hangi meseleyi hallettiniz Çözdüğünüz önemli bir konu oldu mu? Memleketin siyasetçisi olarak hangi meseleyi Ankara'ya götürdünüz veya çözüm buldunuz. Kadınlara, esnafa, gençlere ve çocuklara yönelik, devletin bakanlıklar vasıtasıyla sürdürdüğü kampanyalar ve hizmetler dışında; yürüyen projeler dışında özel bir proje ürettiniz mi?

Memleketin tarihini merak edip hiç araştırdınız mı?

Kentin sosyolojik yapısı, sosyal katmanları, kültürel dokusu hakkında yeterince bilgiye sahip misiniz? Mesela, memleket kültürü denince, yemekleri ve tanıtılmamış zeugması ve yine tanıtılmamış fıstığı dışında; yani midemize hitap edenlerden başka, zihninizde canlanan kültür unsurları nelerdir? Memleketin yeşilliği diye bir konu hiç ilginizi çekti mi? İlginizi çektiyse, şehrin mimari açıdan seviye kazanması için herhangi bir çalışma yaptınız mı? "Şehir planlaması" konusunda yapmayı düşündüğünüz bir çalışma oldu mu? Trafik. İşsizlik ile mücadelede ne yaptınız.. Yaptınız ise vatandaş bunları bilmek istiyor. Tabi ki özveri ile gayret edenleri ayrı tutuyoruz.

SOYTARILIK

Yalaka kişi bilir yaptığı işin toplumsal bir hayasızlık olduğunu.

Ne var ki, işin ar ve edep boyutuyla pek ilgilenmez. Önemli olan, siyasiler işveren, patron memnuniyetidir onun için.

Tarihte meslek olarak icra edildiği de bir gerçektir dalkavukluğun. Osmanlı'da ustaları vardı. Kendilerine para karşılığı tokat attıran, merdivenden yuvarlatan, bostan kuyusuna sarkıttıran. Bunlar ücretli eğlendirici ustalardı .Onuru vardı, hem soytarının hem de soytarılık mesleğinin.

Siyasetin bir aracı olarak ve onlara yaranmak için kullanılmaya başlamasıyla kirlendi soytarılık.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.