Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

HERKES KENDİ BAŞININ ÇARESİNE BAKSIN

Yazının Giriş Tarihi: 19.07.2020 15:36
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 08:02

Memlekette kontrol elden kaçıyor gibi. Sosyal mesafe, maske ve hijyen hak getire. Saldım çayıra, Mevla kayıra misali. Memleketteki hastanelere bakınca İnsan hayatı umurlarında değil. Aman kendi başınızın çaresine bakın. Siz ,siz olun sosyal mesafeye, maskeye dikkat edin ve tedbiri elden bırakmayın. Bana bir şey olmaz demeyin tedbir alın. Görünen o ki herkes kendi başının çaresine baksın durumuna gelindi, Böyle giderse, ne olacağı belli değil. Bu işin ciddiyetini anlamayanlar, anlayanların sağlığını da tehdit ediyor. Hep söylerim yatırım, ar-ge vs sağlık ve eğitim alanında yapılsaydı ne kötü hastalık kalırdı nede eğitimsiz bir insan Dünyaya baktığımızda uzaya giden insanoğlu yeryüzünde sınıfta kalıyor. Mikrop belli ama ilacı yok. Sağlık örgütü daha kötüsü olacak diyor. Daha kötüsünün ne olacağını da söylemiyor. Biz sağlık bakanlığının günlük ölüm sayılarını yeni vaka sayılarındaki artışları istatistiksel olarak biliyoruz. Başka bir şey bilmiyoruz kötü olarak Bir şey anladığımız yok. Yoksa zaten hep kötüydü, hep de kötü mü olacak.

GÜVEN AZALDI VATANDAŞ AŞ İŞ İSTİYOR

Zaman öyle bir zaman oldu ki güven azaldı. Herkes şüpheci ve birbirine şüphe ile bakmaya başladı. Çoğu vatandaş artık haber okumak, dinlemek istemiyor. Hatta her gün konuşan bilim kurulu üyelerini bile. Vatandaşın ruhu karardı. Televizyondaki koronavirüs ve değişik konular ile ilgili alakasız kişilerin konuşmalarından gazetelerin birbirini tekrarlayan yazılarından, kişilerden ve kurulan cümlelerden vatandaş sıkıldı! Memleketin gündemi vatandaşı sıkıyor. Vatandaş koronadan sıkıldı, vatandaş iş istiyor, ürettiği, tükettiği, çalıştığı günleri istiyor, Memleketimde gündem çok hızlı değişiyor ve olaylar o kadar ani gelişiyor ki, gündemi takip etmek başlı başına bir iş. Şu bir gerçek siyasetin gündemi ile halkın gündemi asla örtüşmüyor. Millet bir yandan koronavirüs belası ile uğraşırken geçim sıkıntısı çekiyor ve zorlanıyor.

Allah vatandaşın yardımcısı olsun. İçimizi kanatan bu olaylara bir an önce el atılmalı. Siyasetin gündemi vatandaş olmalı, iş olmalı aş olmalı

NİZİP'TE ANJİYO MERKEZİ ŞART

Nizip'te Devlet hastanesinde anjiyo ünitesinin bulunmamasının ciddi sağlık sorunlarına yol açtığı Nizip, Karkamış ve hatta Birecik ilçesinde yaşayan vatandaşların kalple ilgili acil durumlarda hayatta kalma ve gerekli müdahale konusunda sırf bu eksiklik nedeni ile büyük risk altında olduklarını tekrar yazmak zorundayım. Memleketim Nizip ilçesinin ve çevresinin iç burkan, can sıkan en büyük meselesi donanımlı bir sağlık merkezinin olmayışıdır. Burada yaşayan insanların acil hasta olmaları durumunda hayatını kaybetme riski oldukça yüksektir. Kalp krizi geçiren bir kişinin yakını hastasını mecburen Gaziantep'e götürecek Çünkü Nizip devlet hastanesinde anjiyo merkezi yok. Üç beş ilçenin merkezi konumunda olan bu memlekette sağlık hizmetlerinin yetersizliği gerçekten çok üzücü.. Sağlık önemli ve her şeyin başı! İnsan sağlığı çok pahalı, insan hayatı ise çok ucuz. Umarım bir an önce bu iş çözülür.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.