Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İNSANOĞLU

Yazının Giriş Tarihi: 19.01.2020 12:42
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.12.2023 15:24

Tüm yollar insana çıkıyor..

Çok değişti insanoğlu çok değiştik.

Yakın zamanda bir kırılma dönemi yaşan ülkemizde, insanların bir vadiden başka bir vadiye, bir kutuptan başka bir kutba savrulmasına şahit oluyoruz. Dün “ak” dediğine bugün “kara” diyen, dün omuz omuza iken bugün bir düşman edası ile karşına geçen, menfaat uğruna gözlerini hırs ve nefret bürüyen,“kardeş”ini bir kaşık suda boğacak olan, makam, mevki sahiplerinin yanında, mazluma “oh olsun!” çeken, insanlar haline geldik. Hırs insanların ruhunu zehirledi, dünyayı bir nefret çemberine aldı..

Güç karşısında hemen önünü ilikler memleketimizde insanımız. Böyle öğretiliyor “Sorma, sorgulama, araştırma, tartışma” deniliyor!.. Ve en acısı da bizim memleket unutur, alışır. Bundandır zorbaların hoyrat ve rahat hüküm sürmesi, bilge, üretken, saygın ve onurlu kişiliklerin ise çoğu kez tökezlenip gerilerde kalması...

Evet, en büyük zaaflarımızdan biri haklının ve doğrunun değil de güçlünün yanında yer alma mantığı. Gücü elinde bulunduran dan taraf olmak, ona yaranmaya çabalamak

TAKDİR TEŞEKKÜR ALDIK

2019/2020 Eğitim- Öğretim yılının I. Dönemi verilen karneler ile tamamlandı. Okullar yarı yıl tatiline giriyor. Sosyal medyada takdir, teşekkür bombardımanı var. Takdir ya da teşekkür almayan kaç kişi olur bilinmez ama, herkes takdir teşekkür alıyorsa Üniversite sınavında sıfır çeken milyonlar kim. Ve çok merak ediyorum, herkes takdir ve teşekkür alınca eğitim seviyemiz yükselmiş mi oluyor yoksa eğitimde çağ mı atlıyoruz? Bugün öğrenci kardeşlerim için karne günü süreç nasıl olursa olsun yüzünüz hep gülsün.

ZİRAAT ODALARI NE İŞ YAPAR

Her sene memlekette bir fıstık tüccarı veya komisyoncusu iflas ediyor zora giriyor ve memleketi terk ediyor. Çiftçi mahsul zamanı fıstığını topluyor. Biraz bekletip satacak Ama ürünü saklayacak deposu yok. Kendi çabaları ile saklayamıyor getirip fıstık halinde bir komisyoncuya veriyor. Fıstık değerlenince satacak parasını alacak. Çiftçi fıstık değerlendiğinde parasını almaya geldiği zaman parasını alamıyor, Komisyoncu ya iflas etmiş. yada zora girmiş. Halbuki çiftçiye depo bulunsa ona kiraya verilse bu sıkıntılar yaşanır mı yaşanmaz. Bunu kim yapacak ziraat odası. Ama böyle bir uygulama memlekette olmadığı için olan üreticiye oluyor. Ve her sene fıstık halinde bu tür sıkıntılar yaşanıyor.

CHP'DE KONGRE SÜRECİ

CHP'de kongre süreci Gaziantep il başkanlığı hariç bugün yapılan Karkamış İlçe Başkanlık Kongresinin tamamlanması ile seçim süreci tamamlanmış oldu. Aylar önce yazdığım gibi İlçe başkanlığında isimler değişmedi. Kazanan adaylara başarılar diliyoruz. Bundan sonra temennimiz memlekette muhalefet partileri varlığını hissettirsin yol gösterici olsun yanlış bir şeyler olursa tenkit etsin eleştirsin. Şimdiye kadar yapılmayan memleket ilgili öneri. vatandaş ziyaretleri, sivil toplum kuruluşlarını ziyaretler yapılsın. Vatandaşın beklentisi bundan sonra biraz daha fazla gayret sarf ederek memleket meselelerinde duyarlı olmaları ve varlıklarını hissettirmeleri yönünde.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.