Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İŞSİZLİK

Yazının Giriş Tarihi: 20.01.2019 13:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 03:13

Siyasetin gündeminde işsizlik olmalı ve ilk önce işsizler meselesi birinci mesele olarak ele alınmalıdır. Bu ülkede gençler diplomalı işsiz. Binlerce üniversite mezunu artık gelecek görmüyor. Bekarlar, büyüklerinden harçlık almak durumunda; evliler, eve bir ekmek götürebilmek için, güvendikleri dostlardan borç bulma çabasında. Hepsinin suratı al al; utanç içindeler ve özellikle diplomalı işsizlik bir milli ayıptır diye düşünüyorum. Siyaset işsizlik meselesini acilen gündemine almalıdır.

MEMLEKETİMDE YEREL SEÇİM ANALİZİ

31 Mart 2019 seçimlerinin sonuçlarıyla ilgili bugünden kesin ifadeler kullanmak doğru değil. Herkes artık biliyor seçimlere kadar geçecek süre siyasette oldukça uzun bir zaman.

Siyasette bir saat bile uzun sayılır, her an her şey olabilir.

Bizim memlekette genelde vatandaş Belediye başkanlığı için yarışan iki aday etrafında birleşir ya kazanmasını istediği gönlündeki adayın etrafında ya da kazanmasını istemediği adayın karşısındaki 2014 yerel seçim veya 24 Haziran 2018 genel seçim sonuçlarını incelediğimizde değil üç beş puanın, yarım puanın bile kazanmada veya kaybetmede etkili olduğunu görüyoruz. Adaylara gelince günümüzde artık sadece yol yapacağım, altyapı hizmetlerini getireceğim, park yapacağım demenin oya tahvil olan bir karşılığı yok. Bu hizmetlerin belediyelerin asli görevi olduğunun herkes farkında. Vatandaşlar artık belediyelerden bu hizmetlerin dışında şehri için, çocukları için, gelecek için daha vizyoner hizmetler ve sosyokültürel belediyecilik bekliyor.

Yerel yönetimlerde vatandaşa dokunmak çok önemli. O nedenle seçim takvimi içerisinde çok fazla sayıda seçmene dokunan, kendini tanıtabilen ve projelerini anlatabilen adaylar avantajlı olacaklardır. Memleketim Nizip'te şu an da MHP aday göstermiyor. Ak Parti bir kaç gruba ayrılmış durumda. Karşısında İYİ parti ve CHP'de henüz adaylık konusunda net bir açıklama yok. Çok zor ve sıkıntılı bir seçim olacak dengeler değişecek gibi. Hayırlısı olsun bakalım.

VEFASIZLIK

İnsan her şey olabilir, ama vefalı olamaz..

Çevrenize bir bakın ahde vefanın yolları hep kayıptır.

Ne verilen sözler, ne beraber yürünen yollar, ne dostluklar, ne etik değerler.

Hep kişisel hırslar, çıkarlar tüm dostlukları ya da dostluk sandıklarınızı ezer geçer. Sanırsınız ki kıyametten önceki son emareler..

Alt üst olmuş tüm insani değerler.

Vefası olmayanın bekası olmaz derler

Toplum olarak vefayı defnetmişiz, helvasını kavuruyoruz yaşarken gömdüğümüz tüm değerlerimize fatiha okuyabiliriz.

Rahmetli Zeki Müren'in dediği gibi, vefasız kullardan, vefa bekleme, kıymetsiz bir pula satarlar seni.

Ne güzel söylemiş; Mehmet Akif "Güvenme insanların samimiyetine, menfaatleri için gelirler vecde.

Vaat etmeseydi Allah cenneti, O'na bile etmezlerdi secde.

GÜNÜN SÖZÜ

"Yersiz korkuları yenmenin en iyi yolu, inanç ve cesaretle onların üzerine gitmektir. Tevekkül arttıkça stres azalır. En büyük engel kafamızda. Ameller niyete göredir. Sen doğru bildiğin yolda zorluklarda olsa devam et. Doğru bildiğin yolda kiminle yürüdüğünün hiç bir önemi yok

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.