Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

KENT KONSEYİ

Yazının Giriş Tarihi: 16.09.2019 16:24
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 07:39

Kent kimliğine, kentlilik bilincine ve katılımcı kent yönetimine katkıda bulunma potansiyeli bulunan kent konseyinin Gaziantep' te bu işlevleri yeteri kadar yerine getiremediğini düşünüyorum..

Ve şimdiye kadar kent konseyinin varlığı ile yokluğu arasında neredeyse hiçbir fark yok. Belki de imkanları yok. Kent konseyindeki gidişatın ne olduğunu kimse bilmiyor, tabiri caizse halkın gözünde düşüşe geçtiğini görüyoruz. Yerel seçimlerden sonra toplanması gerekirken toplayamaz oldular, gruplar çalışmalarını yapamaz oldu herkes bir gösteriş ve sosyal medyada paylaşım peşinde. Yüzlerce mahallemiz var, bunun önemli bir kısmı köyde. Köyken mahalle olmuş bu yerlerdeki insanlar ciddi sorunlar yaşıyor. En çok onların derdi olmasına rağmen onlardan temsilci yok denecek kadar az.

Bence ve de öncelikle belediyeler kent konseyler'indeki ağırlıklarını azaltmalı, etik olarak belediye başkanları ve vekilleri kent konseyi başkanlıklarını veya sekreter'yalarını bırakmalı diye düşünüyorum. Yazıyorum ama ne işe yaradığını bugüne kadar tam öğrenemediğim bir kurumdur kent konseyi. Sanki bana tabela partileri ve sivil toplum kuruluşları gibi geliyor şimdiki hali ile. Memlekete daha çok işlerlik getirecek "Kent Konseyleri"ni çalıştırmayan varsa bazı kişilerin keyfi tutumu ve kapalı kapılar ardında yaptıkları olumsuzları bertaraf edilmeli.

Kent konseyleri katılımcı kentsel yönetim için vazgeçilmez örgütler haline gelebilirler. Ancak, bunun için gerekli düzenlemeler yapılmazsa ne yazık ki bu önemli araç bir kambura, hatta katılımcı kent yönetimi önündeki bir engele dönüşebilir. Kentin değil birilerinin "kendine" konsey olarak kurdukları bu yapıları izlemek, katılmak ve dönüşümlerini sağlamak gerekli. Yoksa bu haliyle kente bir katkısı yok.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.