Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

KİME OY VERECEKSİNİZ

Yazının Giriş Tarihi: 27.03.2019 11:22
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 12:09

31 Mart'ta yerel seçimler olacak. Herkesin de aklında mutlaka bir parti ve aday var; Vatandaş oy vermeden önce adayın samimiyetine, mütevaziliğine, güvenilirliğine bakmalı.

İnsanlara tepeden bakan, kibirli, samimiyetsiz, yapmacık davranışlarda bulunan adaylara sıcak bakmamalı.

Seçilen başkan adayı seçimden sonra ulaşılabilir biri olacak mı, yoksa vatandaşla arasına görünmeyen duvarlar mı örecek?

Yapılması mümkün olmayan içi boş vaatlerde bulunan, konuşmalarında sürekli hamaset yapan, herkese söz veren adaylar da vatandaş nezdinde pek itibar görmez diye düşünüyorum.

Elbette, tüyü bitmemiş yetimlerin hakkını saygılı, kul hakkından korktuğu söz ve davranışlarından belli olan adaylar da seçmen tercihinde önemli rol oynuyor. Bu seçimde milletvekili değil, yaşadığınız kente belediye başkanı seçeceksiniz ve o başkanla 5 yıl birlikte yaşayacaksınız.

Hangi adayın kenti daha iyi yöneteceğine, hangisinin dürüst, adaletli ve hesap veren bir başkan olacağına inanıyorsanız, oyunuzu ona verin.

Hangi aday güven veriyor, hangisi daha samimi, hangisi her zaman ulaşılabilir, hangisi kötü gününüzde yanınızda olur?

Hangisi başkan seçilirse belediyede yolsuzluk ve suistimal olmaz, hangisi kendini değil, kentini ve insanını düşünür?

Şöyle bir bakın, ona göre karar verin.

SİYASİ YALAKALIK

Bazı siyasetçiler pohpohlanmaktan, havaya sokulmak için yapılan yalan iltifattan, abartıdan, yıkama ve yağlamadan çok hoşlanıyorlar? Ama gerçekte siyasetçilerin adayların en büyük düşmanları da bu yağdanlıklardır. Çünkü onlar doğruları söylemez, siyasetçilerin doğru veya yanlış yapması ile de ilgilenmezler, dikkate aldıkları tek şey siyasilerden adaylık süresince çarpacağı avanta ile beraber kazanan adaya istediklerini yaptırabilmektir. Bu uğurda yapamayacakları yalan dolan yoktur. Unutmamak gerekir ki gemi su almaya başlarsa ilk terk edecek olanlar bu yalakalardır !

YALAN VE SİYASET

Yalan söylemenin arka planında genelde çıkar ve rant veya mevki beklentisi vardır. Çıkar aramanın ve rant kollamanın en yaygın olduğu alanların başında ise siyaset gelir. Dolayısıyla yalancılık, politikanın en önemli araçlarından birisidir. Bu nedenle yalanı yaşamımızdan kovmaya, siyasetten başlamanın iyi bir başlangıç olabileceğini düşünüyorum. Yaklaşan seçimin; halka, yalanla birlikte ahlaki olmayanı da yönetim alanından kovması için güç-kuvvet vermesini diliyorum. Seçimlerin memleketime birlik, beraberlik, kardeşlik ve hayırlar getirmesini diliyorum.

FIRSATÇI TOPLUM OLDUK

Fırsatçılık, yediden yetmişe, erkekten kadına, hiç fark etmiyor artık genlerimize işlemiş hepimizin.

Her türlü olayı, kendi menfaatimize yönelik bir fırsatçılık anlayışı içerisinde değerlendirmeye büyük özen gösteren bir toplum olmuşuz.

Bir fırsat çıkmasın hemen üşüşüp, boşluklardan yararlanır, işler kılıfına uydurulur, sonuçta birileri günün sonunda haksız kazancı ile mutluyken, geniş bir kesim kaybetmenin ve adaletsizliğe uğramanın öfkesi içinde ortada kalır.

Ne yazık ki bu topraklarda kurnazlık, hinoğlu hinlik, fırsatçılık yani kötülüğün tüm türleri egemen. Mevla görelim neyler, neylerse güzel eyler. Terazi var tartı var. Toprağın altı var hesap var ölüm var

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.