Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

KORONA,EKONOMİK KRİZ,ELEKTRİK KESİNTİLERİ

Yazının Giriş Tarihi: 09.08.2020 16:37
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 10:42

Koronavirüsle ilgili sık yazıyorum ama bazen kendimi mecbur hissediyorum. Türkiye de çıkan vaka sayısı ve ölüm sayısının neredeyse yarısı Gaziantep de çıkıyor. İlçelerde vakalar artıyor. Virüs can alıyor ve bulaşma yaygınlığı artıyor Maske, mesafe ile birlikte hastaneler kontrol edilmeli. Hastaneler virüsün yayılmasında çok etken olan yerler. Koronalı hastalar acilde hep beraber, İlaç verip eve gönderilen hastalar ne aranıyor ne soruluyor. Ceza yazmakla pandeminin önlenemeyeceği anlaşılmalı süreç biraz daha iyi yönetilmeli. Yoksa memleket olarak bu virüsün bedelini çok ağır bir şekilde ödemek zorunda kalacağız. Salgın tehlikesini daha fazla hissetmeye başladığımız bu günlerde artık çevremizde ölüm haberleri çoğalıyor. Korona siyaset yapmıyor ve her kesimden insanı öldürüyor. Görünen o ki koronalı günler artık hayatımızda. Ve yine görünen o ki bir kısım virüsle yaşam mücadelesi verirken bir kısım da zeka seviyesiyle mücadele veriyor. Her ne kadar üzüntü ve stres yaşam enerjimizi çalarak, birbirimizi olumsuz etkilememize sebep olsa da biz her halukarda birbirimizin yaşam ve sağlık haklarını gözetmeli, kendi sağlığımızla birlikte başkalarını da düşünmeliyiz. Hastanelerde yer bulunmuyor. Tedbirli olun kendi başınızın çaresine bakın. Bu karın ağrısı günler geçecek elbette. Ama şimdilik bana bir şey olmaz demeyin tedbir alın. Kurallara uyun. Şimdilik tek tedbir. Maske, Mesafe Temizlik.

KARKAMIŞ VE ELEKTRİK KESİNTİLERİ

Günlerdir Karkamış ilçesinden elektrik kesintisi ile ilgili şikayetler var. Elektrikler kesilince haliyle sularda kesiliyor. Elektrik kesintilerinin kronik bir sorun haline geldiği belirtilen Karkamış ilçesinde kesintilerin maddi ve manevi kayıplara neden olduğu belirtiliyor. Karkamış'ta yaşamı felç eden elektrik kesintileri “işkenceye” dönerken vatandaşlar bayramı elektriksiz ve susuz geçirdiklerini bugüne kadar dağıtıcı firmadan elektrik kesintileri hakkında doyurucu cevap alamadıklarını ifade ediyorlar. Yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle vatandaşlar tepkilerini her platformda ve sosyal medya üzerinden duyurmaya çalışıyorlar. Neden bu keyfiyete seyirci kalınıyor, vatandaşın sıkıntısı görmezden geliniyor. Karkamışlı vatandaşlar yapılan tüm şikayetler sonuç vermiyor üstüne üstlük elektrik kesintileri artarak devam ediyor.

Elektrik kesintileri özellikle bu sıcak günlerde, susuzlukla birlikte halkın hayatını çekilmez hale getiriyor. Bu sıkıntının sebebi hakkında ilgili ve yetkililerden açıklama bekleniyor.En büyük sıkıntı ise Karkamışlı vatandaşlarda Karkamış'a ayrımcılık yapıldığı kanaati oluşmuş.

EKONOMİK KRİZ KORONAYI SOLLUYOR

Yapılan bir ankette ekonomik kriz korkusu pandemi salgının önünde gözüküyor. Türkiye'nin en önemli sorunu olarak vatandaşların yüzde 43'ü ekonomiyi, yüzde 29'u ise corona virüsü salgınını görüyor. Her 10 kişiden 8'i salgının Türkiye ekonomisi için ciddi bir tehlike oluşturduğunu düşünürken, vatandaşların yüzde 86'sı kişisel ekonomik durumundan büyük bir endişe duyuyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.