Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

KÖTÜ OYUN, KÖTÜ SKOR

Yazının Giriş Tarihi: 19.10.2021 14:53
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 06:05

Milli ara, milli maçlar derken lige kaldığı yerden devam… Gaziantep FK en son Altay'ı evinde devirmiş araya da moralli bir şekilde girmişti. Hamdolsun yabancı oyuncu çokluğu sayesinde ülkemiz Milli takımına giden oyuncusu yok. Ancak Sagal ve Maxim gibi kendi ülkelerinin milli takımlarına giden oyuncuları da yok değil. Yeni oluşturulan kadrolar için ligin başında verilen bu aralar aslında toparlanma ve adaptasyon için bulunmaz nimet.

Sezona Erol hoca ile başlayan Gaziantep FK da kadro mühendisliği tam oturmuş değil. Fena sayılmayacak oyuncu kalitesine sahip olmasına rağmen bir oyun ve oyuncu şablonu yok. Hemen her hafta değişik oyuncular sahada. Adeta deneme yanılma yöntemi ile kadro kuruluyor. 9 haftalık periyotta keyifle rahatça izlenen maç ve oyun düzeni yok, yada biz fark edemedik. Hani derler ya yumurta kapıya gelince misali maçların son 15-20 dakikasında etkili bir esinti var. Daha doğrusu Muhammet ve Maxim gibi bireysel yeteneklerle gol atarak, kaleci Günay’la da kurtararak atan ve tutan misali kör topal yola devam ediyor. Kazanınca sıkıntı yok. Kaybedince de eleştiriye hazır olup, kabulleneceksin.

Hatayspor sezona iyi başlayan, sistemi ve oyuncu istikrarı olan bir takım. Her ne kadar ilk yarıda baskılı oynasa da gol atamayıp, ikinci yarıda 2-0 yakalayan bir takım. Hiç bir başarı tesadüf değildir. Hatayspor’un sahaya yansıttığı görüntü, hücum organizasyonları ve oyun düzeni bulunduğu yeri hakettiren bir görüntüde. Üstelik de isimsiz, şöhretsiz oyuncularla bunu başarıyor. Ligden düşen takımlardan gelen Yabancı oyuncularla ve kendi takimlarında barınamayan yerli oyuncularla kaliteyi ve başarıyı yakalamak zor. Ancak maçtan sonra Erol hocanın açıklamalarını anlamak daha da zor. Sanki takımın teknik direktörü değilde yerel de basın mensubu. Takımı son çeyreklerde baskı kurup, risk alıyorsa nispeten de başarılı oluyorsa, olmayan sisteminde sıkıntı var demektir. Maçın 83’ncü dakikasında ki Sagal'in tesadüfi golü umutlandırıp hırslandırsa da devamında sonuç alınamayınca hüsran oluyor. Uzatmalarda onca şuta rağmen bir türlü kaleye sokulamayan top basiretsizlik mi, beceriksizlik mi karar vermek zor. Neticede kaybedilen ve umutsuzluk vaad eden bir maç. Mevcut oyuncu kadrosundan iyi değil mükemmel bir kadro çıkar. Yeter ki sistem getirin ve yetenekleri iyi okuyun… Geçmiş olsun..

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.