Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

KÜLLER BAŞIMIZA

Yazının Giriş Tarihi: 17.11.2019 14:55
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.12.2023 08:22

Gaziantep Akkent semtinde cami iskelesi çökmesinin üzerinden yaklaşık neredeyse 2 gün geçtikten sonra çöküntü altından çıkartılan Mühendis Korkut Küçükcan’ı kaybettik. Allah rahmet etsin.. Bir iskele çökmesinde bile bir şeyler yapılamıyorsa deprem olsa ne olacaktı? Antep deyimi ile küller başımıza. Biz depreme hazır mıyız. Ne acıdır ki hiç bir zaman "deprem" yerel yönetimlerin gündemine girmedi. Hiç bir zaman anlamadılar, anlamak istemediler

SOSYAL MEDYA SİYASETİ

Sosyal medya siyasetçiler için önemli bir tanıtım alanı ve ana ilgi odağı. Bugün geldiğimiz noktada sosyal medyaya ilgisiz kalan bir siyasetçi düşünülemez. Hatta şunu rahatlıkla söyleyebiliriz ki siyasetçilerin boy göstermek zorunda olduğu özellikle yerel siyasetçiler için tek alan neredeyse sosyal medya. Başarılı olup çalışanı da, hiç iş yapmadan sadece sosyal medyada olanı da var. Yanlarında fotoğrafçı, danışman poz ver çektir yayınla. Hizmeti yapın yayınlayın Oturduğunuzu kalktığınızı yediğinizi içtiğinizi de hizmetten saymayın. Hizmette yarış olmalı, klavyede başında değil. Peki kim faydasız sosyal medyacı kim faydalı sosyal medyacı.

NİZİP'TE SAĞLIK

Nizip'te Devlet hastanesinde anjiyo ünitesinin bulunmamasının ciddi sağlık sorunlarına yol açtığı Nizip, Karkamış ve hatta Birecik ilçesinde yaşayan vatandaşların kalple ilgili acil durumlarda hayatta kalma ve gerekli müdahale konusunda sırf bu eksiklik nedeni ile büyük risk altında olduklarını tekrar yazmak zorundayım. Nizip'te uzun yıllar birlikte çalıştığım Mahir Teldüzen kardeşimiz Nizip Devlet Hastanesinden Gaziantep'e gitmek zorunda kaldı. Gaziantep Üniversitesinde ameliyat oldu. Mahir kardeşime acil şifalar diliyorum. Allah uzun ömürler versin. Üç beş ilçenin merkezi konumunda olan bu memlekette sağlık hizmetlerinin yetersizliği gerçekten çok üzücü.

İŞSİZLİK

Sabah akşam haberlerde işsizlik. İşsizlik ülkenin en büyük meselesi olma yolunda ilerliyor. Geçim darlığı, gelir dağılımındaki adaletsizlik, yaşama standartlarındaki aşırı farklılık işsizliğin yarattığı sosyal ve psikolojik travmalar daha önce hiç görülmediği kadar yoğun yaşanıyor, belkide daha fazla yaşanacak. İnsanlar geleceğe dair umutlarını yitirmeye başladı. İçimizi kanatan bu olaylara bir an önce el atılmalı. Bunlar için çaba gösterilmeli. Yoksa gidişatımız gidişat değil. Gündem tamamen ekonomi olmalı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.