Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MARKA ŞEHİR VE KAR İLE İMTİHANI

Yazının Giriş Tarihi: 23.01.2022 13:48
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 07:55

Sürekli marka şehir olmakla övündüğümüz.. Şehrin vizyonun değiştiğini her fırsatta söyleyenlere yağan kar cevap verdi. Kent merkezinde etkili kar yağışı yolları kilitledi insanlar mahsur kaldı. Önceden bilinen kar yağışı için yeterli önlem alınmadı. Karın yağdığı ilk gün ben Gaziantep'ten Nizip'e yarım saatlik yolu 4 saatte geldim benden sonra çıkan arkadaşlar yolda bir petrol ofisine sığındılar ve mahsur kaldılar. Doğalgazda arıza oldu ya elektriklere ne demeli. Memlekette elektrikler yağmur yağdığında kesilir, soğuk havada kesilir, sıcak havada kesilir, öksürsen kesilir, aksırsan kesilir, sanki her fırsatta kesilmek için bahane arar. Eğer kar yağışı üç gün böyle devam etsin taş devrine döneriz alimallah. İlk günün en üzücü haberide Nurdağı’ndan gelen ambulans Sakçagözü mevkiinde 4 saattir ilerleyemediği için içinde bulunan gebe anne ambulansta hayatını kaybetti. 96 ahır çöktü,123 küçükbaş, 81 büyükbaş hayvan telef oldu. Yollar ulaşıma kapandı. Şehir genelindeki 10 bin 600 trafodan 8'i arızalandı. Bunlar kar yağışında ilk dalgada olanlar.

KAR BİLE FIRSATÇILIK NEDENİ

Fırsatçılık, yediden yetmişe, genlerimize işlemiş hepimizin.

Her türlü olayı, kendi menfaatimize yönelik bir fırsatçılık anlayışı içerisinde değerlendirmeye büyük özen gösteren bir toplum olmuşuz. Yağan kardan bile fırsatçılık yapılıyor. Bir gün önce 2 liralık çayı karda donmak üzere olan vatandaş tesise sığındığında 4 TL'ye çıkarıyorsa, kepçenin saatlik çalışması normal zamanda 300 TL iken 600-700 çıkarılıyorsa ortada ne var söylemeye dilim varmıyor. Liste uzayıp gidiyor. Bir fırsat çıktığında leş kargası gibi hemen üşüşmekmi lazım. Ne yazık ki bu topraklarda kurnazlık, hinoğlu hinlik, fırsatçılık yani kötülüğün tüm türleri egemen. Terazi var tartı var. Toprağın altı var hesap var ölüm var.

Herşeyde bir suistimal, fırsatçılık, düzen bazlık almış başını gidiyor. Yazda, kışta, karda ayazda, hastalıkta, sağlıkta herşeyde. Yok bu sene iyi gelmedi yok şu sene. Senelere suçu yüklemek boşuna 2021 neyse 2022'de aynısı. Konuşmakla yazmakla anlatmakla olmuyor. Hele Dünyanın düzelmesini beklemek nafile. İnsanlar düzelmedikçe hiçbir şey değişmez.

ZORLU DÖNEMDEN GEÇİYORUZ

Eskiler elektrik ve yakacak faturalarının çok sorun olmadığı soğuk kış günlerinde; Karısı kaçan dışarı çıkmaz bu soğukta derlermiş. Şimdi evde kalsa faturayı düşünüyor, dışarı çıksa soğuk. Zorlu bir dönemden geçiyoruz. Gün günden kötü geliyor. İyi olur diye umutla bekliyoruz. Bir yanda ekmek parası bir yandan virüs belası, kar, kış. Bu günler geçecek ama şimdi gün ayakta durma zamanı. Rabbim soğuklarda evi, barkı, yakacağı, yiyeceği, giyeceği, olmayanlara, yardıma muhtaç bütün insanlara ve hayvanlara yardım etsin. Havalar soğurken vicdanlar soğumasın, solmasın!

GÜNÜN SÖZÜ

Korkun kadar kaçar,

Pişkinliğin kadar yalan söyler,

Cesaretin kadar savaşır

Vicdansızlığın kadar bedel öder,

İnandığın kadar acı çekersin.

Kısacası hak ettiğin hayatı yaşarsın. 

Gregory House

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.