Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MARKALAR VE FUARLAR

Yazının Giriş Tarihi: 07.08.2022 13:41
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 11:42

Markalar özellikle son birkaç yılda dijital reklamlara yöneldi. Bu yönelmenin gün geçtikçe dahada büyüyeceğini tahmin ediyorum.

Dijital medya gelişmeye ve yaratıcılığa çok açık bir alan. Yapılabilecekler sınırsız. Ve büyük bütçe gerektirmeden çok efektif çalışmalar yapabiliyorsunuz.

Artık markaların bunu keşfettiğini söyleyebilirim, ancak daha yapılacak çok çalışma var.

Dijital medya çok uygun zemin. Ferdi çalışmalar dahil küçük şirketler bile bu mecrayı çok etkili kullanabilir. Ancak bu avantaja rağmen yine dijital medyanın ağırlıklı olarak büyük firmalar ve holdingler tarafından kullanıldığını görüyoruz. Markalar daha uygun fiyatlı olan aynı zamanda fuarlardan daha etkili olan ve geniş kitlelere ulaşan internet portalları ve dijital reklamlara yönelerek kullanmaya başladı. Eskiden, fuar organizasyonları düzenlendikleri bölgelere ciddi anlamda bir canlılık getirirdi.

Farklı ülke şehir ve kültürlerden insanları bir araya getiren fuar organizasyonları kültürel paylaşımların gerçekleşmesine önemli katkılar sağlardı.

Ama gördüğümüz kadarı ile fuarlar artık bu özelliğini kaybetmiş.

Fuarların, gelecek yıllarda önemli ölçüde değer kaybedeceği açıkça görülüyor. Bu sebeple firmalar kaynaklarını daha verimli kullanmak adına, tanıtım bütçelerini gözden geçiriyor ve en düşük maliyetle en yüksek tanıtım sağlayacak ve verim alacak yatırımlar yapmaya yöneliyor.

Dijital medyanın reklam ve PR kısmına büyük markalar kafa yoruyor, bu oyuncular burada da başarılı projelerde yer alıyor. Türkiye’de küçük firmalar ve aile şirketleri, Dijital PR’ın çok fazla farkında değiller. Onlar için klasik mecralar daha gündemde. Ancak tüketici tarafından dijital reklamın etkisinin ne denli büyük olduğunu fark edince bu anlayışın değişeceğine inanıyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.