Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MEMLEKETİME YAĞMUR YAĞINCA

Yazının Giriş Tarihi: 21.10.2019 13:33
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 05:09

Her yağmur yağdığında benzer yazılar benzer görüntüler. Sürekli marka şehir olmakla övündüğümüz.. Şehrin vizyonun değiştiğini her fırsatta söyleyenlere beş dakikalık yağmur cevap veriyor. Kent merkezinde etkili olan sağanak yağışlar, hayatı felç ederken, yağmura hazırlıksız yakalananlar zor anlar yaşadı Araçlar yağmur sularına kapılıp sürüklendi, Bir çok alt geçit tamamen çamurla suyla kaplandı araçlar gömüldü. Gaziantep'in bir çok yeri bir göl kent haline geldi

Biz yine bundan bir ders almayacağız ve her zaman olduğu gibi suçu doğaya atacağız ve hazırlıksız yakalandık diyeceğiz.

Alt yapı iflas..

Neredeyse her yıl hatta birkaç sefer aynı görüntünün yaşandığı Gaziantep'te ne zaman beş dakika yağmur yağsa cadde ve sokaklar dere yatağına dönüyor. Birçok noktada rögar kapakları patlıyor, vatandaşlar ve araçlar yollarda kalıyor. Ana caddelerde bile karşıdan karşıya geçilemiyor.

Belediyelerde İmar ve irfan olmalı...İmar yani fiziki yapının şekillenmesi, irfan sosyal kültürel belediyeciliktir. Derinlemesine analiz edip projeler düşünülmelidir. Kenti, siz imkan ve fırsatlar açısından analiz etmediğiniz zaman her yağmurda böyle perişan edersiniz...

Şehrin imkanları, kaynakları önce tespit edilmeli. Önce şehrin imkanlarını noksanlarını bulmalısınız. İnsan kaynakları açısından, fiziki açıdan irdelemelisiniz. Gelişi güzel şehir inşa edilmez. Marka şehir diyorsak şehir markayı anlatmalı.. Marka şehir dendiği zaman, şehrin sosyal donatılarını mimari yapısını, estetik yapısını anlatmalıdır. Şimdiye kadar yapılan sökükler dikiliyor yama yapılıyor. Makyaj yapılıyor. Yeni bir elbise dikilmiyor.

Yerel yönetim, kaldırım belediyeciliği değildir. Yerel yönetim sadece park belediyeciliği değildir.. Yerel belediyecilik bir bütündür ve bu bütünlüğün en önemli ayağı alt yapıdır.. Yerel yönetim tüm bu farklılıkları yaparak, İktisadi, sosyal, kültürel ve mimari projeler üretmek zorundadır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.