Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MEMLEKETİN SORUNU

Yazının Giriş Tarihi: 13.11.2018 10:44
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 10:04

Memleketteki tüm sorunların temeli eğitim düzeyinin çok düşük olmasından kaynaklanıyor. Her acının ya da olumsuzluğun altında kesinlikle eğitimsizlik vardır. Gaziantep neden eğitim ve öğretim de hep aşağılarda. Eğitim ve sağlık çoğunlukla parayla satılan bir temel hak oldu. Bizdeki çalışmalar, koltuk hırsı ile yapılan çalışmalar hizmetten çok yerini koruma arzusu ile günü kurtarma ve göz boyamadır. Neden geçmiş ve geleceğin muhasebesi yapılmaz. Çok merak ediyorum. Şahinbey Milli eğitimin gayretlerini nispeten görüyoruz, Şehitkamil Milli eğitim ne yapıyor.

AYNI HAMAM AYNI TAS OLMASIN

Makamlar, koltuklar baba malı değildir.

Oralarda oturmanın bedeli "başarılı" olmaktan geçer.

Başarısız olanlara "teşekkür" edilir, "sen artık köşene çekil" denir.

Bizde koltuğa adeta yapışan kişiye "bırak" demeden bırakmaz, hatta "bırak" deseniz de bırakmaz. Zamanında bırakmayı bilmez. Vatandaş artık seçimlerde yüzü ve kendisi eskimemiş, heyecanlı, istekli, dürüst ,kendisini vatandaşın üzerinde görmeyen, şehir sevdalısı aday adaylarını istiyor ve bekliyor. Siyaset; yeni isimler, yeni vizyonlar, yeni yüzlerle beslenirse başarı yakalanır. Vatandaşa aynı hamam, aynı tas dedirtmeyin. Bize düşen ise vatandaşın halinden anlamayanların değil, vatandaşın halini anlayanların işbaşına gelmesi muktedir olmasını sağlamaktır. İyi insanlar gelir, güzel şeyler olur, hakkın, hakikatın hükmü geçerli olmaya başlar diye umudumuz var.

NİZİP'TE DENGELER DEĞİŞECEK

Bugün görüştüğüm bir kaç kişi oy hesabı yaptılar. Kağıt üstündeki hesaplamalar önemli ama yerel seçimde aday çok daha önemli. Ne yapıp edip doğru adayı bulacaksın ve halkın karşısına çıkaracaksın. Ancak sadece adayı bulmak da yetmiyor. İlçe belediye başkanlığı ve meclis üyeliklerine de o şehrin siyasal, sosyal, coğrafi haritasına uygun isimler de bulmak gerekiyor. Yoksa önümüzdeki yerel seçimler hiçbir siyasi parti için çantada keklik değil. Hele hele 2014 yerel ve 24 Hazirandaki son sandık sonuçlarına bakarak alt alta yazıp toplama çıkarmalarla sonucu kestirmek hiç gerçekçi değil...Bugün Nizip'te gördüğüm manzara seçimlerin çetin geçeceği ve Nizip'te dengelerin değişeceği yönünde

SİYASET VE TATLI DİL

Siyasetçi veya siyasetle uğraşan başka bir deyişle toplumda örnek olabilecek insanlardaki kıskançlık ve fesatlık bu derecedeyse ne olur ki bu toplumun hali?

Şu an seçim atmosferine tam girmediğimiz halde aşağılayıcı sözler, birbirlerine iftiralar gerçekten düşündürücü...

Siyaset yapan insanlar, biraz akıl, erdem sahibi olması gerekmez mi ? Ne diyor ata sözü; "İnsanoğlunun eti yenmez, derisi giyilmez! Tatlı dilinden başka nesi var ki.."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.