Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MEMLEKETİN YENİ SİYASİ DİNAMİKLERE İHTİYACI VAR

Yazının Giriş Tarihi: 11.09.2022 14:09
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 16:28

Memleketin yeni dinamiklere ihtiyacı var (Gaziantep, Nizip, Karkamış)

Vatandaş yozlaşmış siyasetten, siyasetçiden, yanlışlardan çifte standart uygulamalardan, memlekette mühim şahısların ziyaret paylaşımlarından bıktı.  Memleketin siyasetçileri havanda su dövüyor.! Zaten bilinenlerle orta sahada top çevirip vakit geçirip gaz almalara devam ediyorlar. İndra gandi siyaseti bitmeli. Eskiden siyasette en temel kriter güven ve başarı idi. Şimdilerde siyaset menfaat kriteri üzerine şekilleniyor

Memleketin siyaset ve adı ticaret olan profiline bakınca,a yrımcılık, çözümsüzlük, söylemsel gösteriş ve koltuk sevdası görünür. Belediye başkanı zengin olursa ilçe başkanıda yolunu bulmalı diye düşünülür. Hatta Belediye başkanı ilçe başkanına senin masrafın oluyor ayda sana bir miktar verelimde diyebilir.

Belediyeler, odalar, iş adamları adam ayırtır. Herkesin kendine göre adamı var. Böyle ayrımcılık olunca da bizim her günümüz uğraşmaktan, didişmekten, siyaset, yolsuzluk, spükülasyon ve bilimum üçkağıtları dinlemekle geçiyor. Esas olan herkese hakkaniyetle yaklaşmaktır.

Unutulmamalıdır ki; Bu topraklar gözünü para hırsı bürümüşlerin, koltuğun bir yerlerine yapışanların sonunu çok gördü. Kazandıkça azgınlaşan, azgınlaltıkça fırsatçılık yapan, koltuk sahibi bulunmaz Bursa kumaşlarını çok gördük. İki makas ağzında, kimine urba, kimine don olmuş.!

İNSANIMIZ VE DEĞİŞMEZ ÜLKEM

Kendi menfaatleri söz konusu olduğu zaman hiçbir ölçü tanımayan insanların arasında yaşıyoruz. Allah bizi sevmeyen insanlardan değil, seviyormuş gibi yapanlardan korusun. Ne demiş Erzurumlu İbrahim Hakkı; İnsana ateşe yaklaşır gibi yaklaş. Ne çok yakın ol ne çok uzak.

Türkiye'de kural değişmez herşey iş işten geçtikten sonra gündeme gelir ve sonrada unutulur. Deprem olunca evlerin sağlamlığı, Yangın olunca uçaklar, itfaiyeler hatırlanır. Hiç bir olaydan ders çıkarıp ileriye dönük bir önlem alınmaz hep ayni tablo. Hiçbir pişmanlık, iş işten geçtikten sonra duyulan pişmanlık kadar acı değildir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.