Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MEMLEKETTE GENEL AHVAL

Yazının Giriş Tarihi: 12.07.2020 14:39
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.12.2023 10:55

Her fıstık sezonunda rekolte konuşulur, fıstık toplama ücretleri konuşulur, devlip fiyatları konuşulur ama mahsulün fiyatı konuşulmaz, bilinçli olarak fiyat düşürülür ve ellerinden alınır. Çiftçiye destek olması gereken kurumlar öyle umursamaz bir tavır içindeki, bu nedenle çiftçi sahipsiz. Çiftçi sahipsiz hatta esnaf sahipsiz. Çiftçinin temsilcisi kim Esnafın temsilcisi kim? Esnafmış, çiftçiymiş samimi söylüyorum kimsenin böyle bir derdi yok.Esnafların bağlı olduğu esnaf odalarından, çiftçilerin bağlı olduğu Ziraat odalarından bir ses çıkıyor mu? Aidat istemek dışında. Allah bu milletin yardımcısı olsun.

MEMLEKETE BAKAN OLMAK

Vatandaşın gönlünde iyi siyasetçi, iyi milletvekili, iyi bakan olmak için, öncelikle muktedir olduğunu vatandaş nezdinde ortaya koymak zorundadır. Makamlar, koltuklar” baba malı değildir.

Oralarda oturmanın bedeli “başarılı” olmaktan geçer. Memleketli olup, memlekete mum ışığı kadar faydası olmayan insanlar unutulup giderler. Bu bağlamda, vatandaşı kazanmanın ön koşulu gündemi yakalamak, beklentilere cevap olabilecek söylem yerine eylem gerçekleştirmektir. Vatandaş sevdiği bir siyasetçide en başta ulaşabilirlik ve hizmet istiyor. Memlekette sevilen siyasetçilerin ortak özelliği, hizmet etmek, doğal ve samimi olmalarıdır .Mesela Gaziantep'te rahmetli Mustafa Taşar'ı sevdiren mütevazı ve halk tipi refleksleridir. İnsan siyasetçi olabilir, bakan olabilir ama meselelere bakma ile bakan arasında fark vardır.

KARKAMIŞ ANTİK KENTİNE BÜYÜK HAKSIZLIK

Hasankeyf'teki tarihi eserler yeni yerleşim birimine taşınıyor.

6 milyar lira kaynakla 3 bin dekar alanda kurulumu devam eden yeni yerleşim yerinde kamu binaları ve birçok sosyal tesisin yanı sıra bölge mimarisine uygun iş yeri ve konutlar inşa edildi.

Baraj gölü kenarında yapılan yeni yerleşim yerinin, doğa, su ve kültür turizmi bakımından da gelişmesi hedeflenirken, proje bölge turizminin gelişmesine de katkı sağlayacak.

Hasankeyf'in uğranılan değil, konaklanılan ilçe haline gelmesi hedefleniyor Öte yandan Dünya’nın en önemli arkeolojik kentlerinden biri olan Karkamış’taki kazılar neden gün yüzüne çıkarılmıyor. Karkamış Arkeopark, Hitit İmparatorluğu ve Demir Çağı dönemine ışık tutacak.100 hektarlık alanın 55 hektarlık kısmı Türkiye sınırları içerisinde ve maalesef öylece duruyor. Bugün Gaziantep’in ticarette sanayide güçlü bir konumda olmasının tarihi arka planında İpek Yolu kadar Karkamış’ın da rolü var. Yerli, yabancı turistlerin ilgisini çekme potansiyeline sahip “Karkamış Arkeolojik Parkı”nın açılamamış olması bölge için büyük kayıp.

Gaziantep’in, bölgenin adını dünyaya duyurmaya vesile olacak bu fırsat sahipsizlikten kaçıyor.

MİLLETVEKİLLERİNE SORUYORUM

Milletvekili olmak güzel.. Olanlar bu güzelliklerden faydalanıyorlar..Eyvallah. Olan tekrar tekrar aday olmak istiyorlar Oy istiyorlar.. Ama vatandaşta haklı olarak soruyor.. Bugüne kadar, ne ölçüde yerel siyaset ürettiniz? Memleketin hangi yerel meselesine hangi çözümü ürettiniz? “Bir milletvekili olarak hangi meseleyi hallettiniz” çözdüğünüz bir konu oldu mu? Milletvekili olarak hangi meseleyi Ankara’ya götürdünüz veya çözüm buldunuz.. Kadınlara, gençlere ve çocuklara yönelik, devletin bakanlıklar vasıtasıyla sürdürdüğü kampanyalar ve hizmetler dışında; yani, siz milletvekili olarak da zaten yürüyen projeler dışında özel bir proje ürettiniz mi? Memleketin tarihini merak edip hiç araştırdınız mı?

Tarihi süreç içerisinde bu halkın hangi badirelerden geçtiğini biliyor musunuz? Memleketin sosyolojik yapısı, sosyal katmanları, kültürel dokusu hakkında yeterince bilgiye sahip misiniz? “Gaziantep kültürü” denince, yemekleri ve tanıtılmamış Zeugma’sı ve yine tanıtmamış fıstığı dışında; yani midemize hitap edenlerden başka, zihninizde canlanan kültür unsurları nelerdir? “Memleket yeşilliği ” diye bir konu hiç ilginizi çekti mi? İlginizi çektiyse, şehrin mimari açıdan seviye kazanması için herhangi bir çalışma yaptınız mı ? “Şehir planlaması” konusunda yapmayı düşündüğünüz bir çalışma oldu mu?İşsizlik ile mücadelede ne yaptınız.

ÖZEL HASTANELER COVİD 19 İÇİN GECELİK PARA ALACAK

Özel hastaneler koronavirüs tedavisi için ücret alacak Artık vakalar özel hastanelerde ücretsiz olmayacak(İkinci basamak yoğun bakım, üçüncü basamak yoğun bakım.]Tanı ücretleri ne kadar olacak belli değil. İlaçlar devletten ama özel hastaneler şimdiden oda ücretlerini gecelik tek kişilik 750,çift kişilik,500 TL etmiş. Hatta bazı hastaneler vip oda altında 1000 TL yapmış yani hasta 10 gün kalsa 10.000 TL. Vatandaş nasıl ödeyecek. İşler biraz karıştı Sağlık bakanlığı 29 hazirandan itibaren özel hastanelere corona virüs hastaları için para ödemeyecek. Acaba bu covid 19 vakaları birazda olsa ticarileştirildimi. Nasıl olsa devlet karşılıyor diye.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.