Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MEMLEKETTE GENEL DURUM

Yazının Giriş Tarihi: 26.12.2021 12:42
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 05:11

BÜROKRAT

Memlekette herhangi faydalı bir şey üretmeyen, rutin işlerle günü kapatan, etliye sütlüye karışmayan, memleket için proje üretmekten yoksun, boynu kravatlı, memleketin birkaç basamak daha yükseğe çıkmasına katkısı olmayan, el üstünde tutulan, baş tacı edilen ne çok faydasız insan var. Adı, rütbesi ve makamı ne olursa olsun

Aslında yönetici olmak güzeldir, memleketin sorunlarını çözebilmek, ortaya çıkan problemler konusunda insiyatif geliştirebilmek daha da güzeldir. İktidar olmak ayrı, muktedir olmak ayrıdır.Memlekette Bakan olanlar memleket meselelerine muktedirlermi yoksa sadece bakıyorlarmı, faydalarımı var bilemedim. Aklıma kendi memleketimin bakanları geldi. 

TRAFİK VE YAYILAŞMA

Memleketimde trafik artık başlı başına büyük bir sorun. Bu soruna çözüm üretilmedikçe sıkıntıda büyüyecek. Yaşamı daraltan trafik sorunu her geçen gün şehri yaşanılmaz hale getiriyor. Trafik tam bir rezalet. Aceleciliğin, saygısızlığın, görgüsüzlüğün, neme lazımcılığın, duyarsızlığın yollarda cirit attığı bir memleket oluyoruz.

Ya memleketteki yapılaşma ne demeli. Yaratıcılıktan, denetimden ve estetikten uzak, yeşil alanların hızla yok edilerek çoğalan kerameti kendinden menkul gayrımenkul halleri memleketime hiç mi hiç yakışmıyor. Havada uçuşan fiyatlar ve gittikçe betonlaşan bir şehir. Memlekette yeni yapılan konutlarda en dikkat çekici unsurlardan biri de, dışı lüks, gösteriş ve şatafata rağmen planlamadan yoksun oluşu. Yapılan evlerin bir çoğu yapıldıktan bir sene geçmemesine rağmen dökülüyor. Yapılan konuların çoğunda park alanı yok, güvenlikli site değil, sosyal donatısı yok ve buna rağmen bunların fiyatları dudak uçuklatıcı.2 ve 3 milyon isteniyor, şimdilerde ise bu limit daha da yükselmiş. Çok merak ediyorum acaba vergi dairesi bunların kaç paraya sattığına dair belgelere bakıyor mu zannetmiyorum. 

YEREL SİYASETÇİLER VE VATANDAŞ

Ya memleketimin siyasetçilerine ne demeli. Genelde ve özellikle yerel siyasette önemli olan stratejidir. Stratejide de önemli olan zamandır. Günübirlik siyaset olmaz, siyasette devamlılık esastır devamlılık olduğunda da ilkeli siyaset olur. Siyasette önemli olan üslup ve düzeyi koruyarak memleket ve vatandaşı konuşmaktır. Türkiye'de olup biteni zaten TV'ler anlatıyor.  Önemli olan memleketi anlamak ve anlatmaktır. Yerel siyasetçiler bunu yapamıyor.

Vatandaşın belediyelerden beklentisi çok yok. Belediye Başkanı seçilenlerin başkanlıkları süresince verdikleri sözün gerçekleşmesini bekliyorlar.

Her zaman memleketin yeni dinamiklere ihtiyacı var. İndra gandi ve siyaset  memleket meselesi olmaktan çıkmalı. Vatandaş deprem gördü, savaş gördü, darbe gördü, kriz gördü salgın gördü. Artık vatandaşında ne halde olduğu hangi yolda yürüdüğü görülmeli. Vatandaşın asıl meselesinin boğaz kavgası geçim sıkıntısı bankalardaki borçları, faturalar ve işsizlik olduğu unutulmamalı…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.