Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MUHALEFET VE SEÇİMLERİMİZ

Yazının Giriş Tarihi: 15.01.2023 13:57
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 11:18

Gaziantep'e siyasi olarak baktığımız zaman muhalefet, iktidar partisine olabildiğince kolaylık sağlıyor. Muhalif partiler içeride birbirini yerken bilerek veya bilmeyerek mevcut iktidara avantaj sağlıyorlar. CHP Gaziantep'te iç çekişme devam ederken sadece milletvekili olmak için dolaşan aday adayları var. İyi Parti'de Gaziantep'te parti içi istikrarı sağlayamadı.

Sonuç itibariyle Gaziantep'te başarısız politikalar üreten muhalefet bu sıkıntılı dönemde bile iktidarın başarısına en büyük katkıyı sunuyor. Ak Parti Gaziantep'te başarılı olur mu bilinmez ama muhalefette umutsuz gibi.

Vatandaş tıkanan siyasette umut arıyor. Genelde siyasette üç duygu oya dönüşür; Umut, korku ve öfke. Ve şu anda millette bunlar var. Bakalım hangi duygu umudun işaret fişeği olarak seçimlere yansıyacak.

Görünen o ki bizim buralarda seçimlere partilerden daha çok kişiler etki edecek gibi. Gelecek seçim genelde ve yerelde partilerin değil halkın sevdiği, saydığı ve değer verdiği siyasetçilerin ön planda olacağı anlaşılıyor.

Siyasetin özü yerelde ama ne yazık ki yörede milletvekilleri ve belediye başkanlarına karşı çokta olumlu sözler yok. Vatandaşın yerel siyasetçilerden istediği şey kibir siyasetini terk etmeleri ve millet karşısında mütevazı ve hizmet eden olmaları. Vatandaşın yerel siyasetçilerden talep ettiği tarz bu. Ama bizim siyasetçilerde bu tarz var mı yokmu vatandaş biliyor

Unutmamak gerekir ki; Hayat seçimlerimizden ibarettir. Yaşam, hiçbir zaman bize “en iyi seçimi” hediye etmez. Bu seçimi biz yaparız. En iyiyi kendimiz için biz buluruz. Seçim yapmak sorumluluk almaktır. Herkes kendi seçimini kendisi yapar. Ve her zaman bir ihtimal daha vardır istediklerine ulaşabilmek, istemediklerinden vazgeçebilmek için. Seçim senin. Ya gerçeği seçersin, yada şikayet etmez kabullenmeyi tercih edersin…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.