Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

NİYET DURUM SONUÇ

Yazının Giriş Tarihi: 15.01.2022 18:27
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 09:16

Son 5-6 maçtır iyi bir çıkış yakalayan Gaziantep FK, Beşiktaş deplasmanında kayıp. Sahaya sürdüğünüz oyuncular kadar yedek kulübeniz de kaliteli olmazsa sonuca ulaşamıyorsunuz. 9 futbolcunuz Corona, Jefferson, Kenan, Dicko gibi oyuncularınız da ara transferde gidince, bir anlamda eliniz kolunuz bağlı duruma geliyorsunuz...

Maç öncesi niyetiniz iyi olsa da, durum bu olunca sonuç da olumsuz oluyor. Sezon başından beri iyi işler yapan, takımı adeta sırtlayan kaleci Günay, Muhammet ve Maxim ile son haftaların çıkış içerisinde olan oyuncuları Furkan ve Doğan'ın iştahsız görüntüsü skora da yansıdı. Orta alanın kilit ismi Joa'nin da olmaması hem oyun hem de hücum gücünü etkiledi. Kısıtlı kadro yapısı içerisinde bir süredir kulübede oturan Recep ve Sagal'in tekrar forma şansı bulmalarına rağmen kanatlardaki etkisiz ve verimsiz görüntüleri ara transferi mecburi kılıyor.

Gaziantep FK deplasmanda, kapanan, beşli savunma yapan bir oyun anlayışına sahip. Başarılı da. Ancak aynı başarıyı hücum hattında gösteremiyor. Forvet oyuncuları kısır döngü içerisinde saman alevi gibi kalıyor. Ev sahibi Beşiktaş'ın hakimiyeti ile golsüz biten ilk yarının ardından, Gaziantep FK ikinci yarıda da top kontrolünü rakibe bırakarak, kontra toplarla sonuca gitmeye çalıştı. Takımın tek gol ümidi Muhammet'in çok top kaybetmesi ve ezmesi ile Beşiktaş kalecisi Ersin'in yerinde müdahalesi sonuç getirmedi.

67’nci dakika da Beşiktaş kaleci Günay'in yetersiz müdahalesi sonucu Batshuasi ile golü attı. Golden sonra Gaziantep FK silkelense de sonuç değişmedi. Uzatma dakikalarında Beşiktaş Larin ile bir gol bulsa da isabetli bir kararla Var 'dan iptal edildi. Sonuç olarak kendi evinde aslan kesilen Gaziantep FK, deplasmanlar da yok. Zira mantalite kazanma değil, beraberlik üzerine kurgulanıyor.

Ara transferde mutlaka kanat ve forvet oyuncusu alınmalı. Verimsizlerle de vedaşılmalı. Hafta içi kırılma maçı olacak Malatyaspor maçına odaklanılmalı. Geçmis olsun…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.