Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

NİZİP ÇAYI VE HANCAĞIZ BARAJI UNUTULMASIN

Yazının Giriş Tarihi: 28.06.2020 16:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 08:56

Korona virüs her yerde. Artık sağlık bakanlığının günlük ölüm sayılarını ezberledik ve neredeyse yeni vaka sayılarındaki artışları istatistiksel olarak da biliyoruz. Ama çevremizde Endüstriyel atıkların boşaldığı bir Nizip çayı ve Hancağız barajı var. Bazı ülkelerde korono virüsün atıklardan bulaştığı kesinleşti. Bölgede zehirli kimyasallar toprağımızı, çaylarımızı kirlettikçe kirletiyor içinde hiç bir canlı türü yaşamayan dereden hancağız barajına akan pislikler çevreye yayılan koku korona virüs nedeni ile vatandaşları daha da tedirgin ediyor. Yetkililer hiç olmazsa buraların dezenfekte edilmesi konusunda bir an önce çalışma başlatmalıdır.

KORONAVİRÜS VAKALARI ARTIYOR MU?

Koronavirüs vaka sayılarının kısmen kontrol altına alınmasıyla önlemler gevşetilmeye başladı. Ancak virüsün pusuda bekliyor olduğu unutuldu. Önlemler gevşetilirken bizde gevşedik. Ondan sonra memlekette yasak üstüne yasak geldi. Havaların ısınmasıyla izolasyonu gevşeten vatandaşlar, maske ve sosyal mesafe gibi hayati tedbirleri de ihmal edince vaka sayıları arttı. Gaziantep'te Özel hastanelerde covid vakası ile yatan yığınla insan var. Özel hastaneler covid hastaları için yurt kiralamaya başladı. Devlet hastanelerini söylemiyorum bile. Her geçen gün virüs kendisini daha fazla hissettiriyor. Mücadelede alınan tüm önlemlere rağmen vaka sayılarında artış var. Korona virüsle mücadelede başa dönülmemesi için herkesin kurallara uyması gerekiyor

LİSANSLI DEPO SORUNU

Fıstık sezonu yaklaşıyor. Her sene memlekette bir fıstık tüccarı veya komisyoncusu iflas ediyor zora giriyor ve memleketi terk ediyor. Çiftçi mahsul zamanı fıstığını topluyor. Biraz bekletip satacak Ama ürünü saklayacak deposu yok .Kendi çabaları ile saklayamıyor getirip fıstık halinde bir komisyoncuya veriyor. Fıstık değerlenince satacak parasını alacak. Çiftçi fıstık değerlendiğinde parasını almaya geldiği zaman parasını alamıyor, Komisyoncu ya iflas etmiş. yada zora girmiş. Halbuki Nizip'te lisanslı depo olsa bu sıkıntılar yaşanır mı yaşanmaz. Bunu kim yapacak ziraat odası. Ama böyle bir uygulama memlekette olmadığı için olan üreticiye oluyor. Ve her sene fıstık halinde bu tür sıkıntılar yaşanıyor. Ya birileri kaçıyor veya batıyor olan üreticiye oluyor.

SEKTÖRLER EL DEĞİŞTİRİYOR

Memlekete bazı sektörlerin hakimiyeti el değiştiriyor.

Meyve sebze sektörü tamamen Suriyeli vatandaşların hakimiyetinde. Suriyeli vatandaşlar bulundukları yerin sebze halinden mal almıyor. Sabah erken memlekete giren kamyonlar Suriyeli esnaflara meyve sebze indiriyor. Kamyonetler Suriyeli esnafa servis yapıyor. Meyve ve sebzeler diğer marketlere göre daha ucuz. Haksız bir rekabet var mı bilinmez ama yakında diğer sektörlerde de hakimiyet gidecek gibi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.