Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

NORMALLEŞME

Yazının Giriş Tarihi: 07.06.2020 15:22
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.12.2023 11:12

Sadece Ülke olarak değil dünya olarak sıkıntılı günler yaşandı.

Covit 19 virüsü bugüne kadar yaşanan pandemi ve salgın dönemlerini geride bırakarak A’dan Z’ye günlük yaşama damgasını vurdu. İnsanların bir nevi sosyal eğlencesi olan spor, tenis den futbola kadar olan bütün branşlarında görülmemiş kısıtlama ve iptallerde neden oldu.

Dünyanın yaşadığı 1.ci ve 2.ci Dünya Savaşları sırasında bile yapılan yaz olimpiyatları önümüzdeki yıla sarkıtıldı. Çoğu ülkeler ligleri tamamlanmamış olsa da sezonları kapattılar, Şampiyon takımları ilan ettiler. Ülkemizde de futbol dışındaki branşlarda aynı yol izlendi..

Mart ayında Corona nedeni ile iptal edilen lig ve kupa maçları kaldığı yerden, şimdilik seyircisiz 12 Haziran cuma gününden itibaren devam edecek. Aslına bakarsanız her türlü olumsuzluğa rağmen doğru karar. Takımlar karantina, test, sosyal mesafe, pozitif, negatif derken sezon başı gibi son 8 maça hazırlanıyorlar.

Normalde 31 Mayıs da biten sezonun Ağustos ayı sonuna kadar sürecek olması özellikle yabancı oyuncuların sözleşmelerini öne sürerek oynamak istememelerine yada maddi olarak oynanmayan maçların parasını istemeleri ile krize neden oldu. Federasyon ve kulüpler olarak, bundan sonraki sezon planlamasında yabancı oyuncu konusunun etraflıca ve kısıtlama yapılarak ele alınmasında fayda var.

Gaziantep FK olarak pandemi döneminde teknik ekibin kaçarcasına ülkemizi terk etmesi dışında pek sorun yaşanmadı. Testler ve karantina süreçlerinin sorunsuz atlatılması dahil, Sumidica ve ekibinin gittiği gibi gelmesi kalan 8 maç için motivasyon oldu.. Ancak Kayode ve Maxim'in kriz çıkartan davranışları unutulmuş değil. Şimdilik durulmuş görünüyor.

Maçların seyircisiz olması sahada heyecanı düşürsede, küme düşme hattındaki baraj puanının yüksek olması, stres ve heyecanı tavan yaptırıyor.. Gidişata bakılırsa, oynanacak 8 maçın son 4 yada 5 maçı kısıtlamalı olsa da seyircili oynatılabilir... Öyle yada böyle kısıtlamaların kaldırılması, yeni normale dönüş, virüsün etkisini tamamen olmasa da kaybetmesi, sevindirici.. Coronasız, sağlıklı, sosyal mesafeli, normalleşme temennisi ile.....

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.