Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ODA BAŞKANLARININ MAAŞI

Yazının Giriş Tarihi: 18.08.2019 13:10
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.12.2023 08:41

Bu ülkede sürekli milletvekili maaşları konuşulur ama sendikacıların maaşları oda başkanlarının maaşları hiç konuşulmaz. Mesela TBMM üyesi bir milletvekilinden her şeyi bekleriz ama ona sağlanan imkan ile bir STK başkanının odası veya sendika başkanının emrindeki para, makam, personel, maaş, araçları ve havasını karşılaştırmak imkansızdır. Gaziantep'te iki yerin başkanı olan ve milyarlar alan oda başkanı ve gece gündüz makam arabasını kullananlar var. Zor günler geçirdiğimiz şu zamanda artık bunlara da bir düzenleme getirilmeli ve maaşlar şeffaf olmalıdır.

İYİ POLİTİKACI OLMAK

Bir politikacının, Politik yaşamı boyunca kendisi için değil toplumsal yaşama ve halka ne kazandırdığı çok önemlidir.

Çoluk çoğuna bırakacağı en önemli miras budur.

Yıllardır politika içinde duran, neredeyse doğumumdan bu yana siyaset sahnesinde yer alan politikacıların başarı öyküleri nelerdir acaba? Ne etmişler de halkın gönlünde taht kurmuşlar, gönüllerde olmuşlar.

Seçimi kazanmak dışında, topluma ne kazandırmış, toplumunun ihtiyaçlarına nasıl cevap vermiş, projelerini nasıl hayata geçirmişlerdir? Memlekete ne faydası olmuştur.

Vatandaşın gönlünde iyi siyasetçi, iyi milletvekili olmak için vatandaş en başta ulaşabilirlik istiyor. Vatandaş kendisi gibi yaşayan ve düşünen milletvekili istiyor. Seçmenin kendisi gibi olmayandan, kendisi düşünmeyenden de saygınlık bekliyor. Memlekette sevilen siyasetçilerin ortak özelliği, doğal ve samimi olmalarıdır. Mesela Gaziantep'te rahmetli Mustafa Taşar*ı sevdiren mütevazı ve halk tipi refleksleridir. Son günlerde gördüğüm kadarı ile bir çok olaya yetişen, yazılan çizilenlere cevap veren. geri bildirim yapan bir gayret içinde gördüğüm Gaziantep milletvekili Ali Şahin'e teşekkür ederim. Bizler vatandaş olarak sorunların çözülmesini memlekette birlik beraberlik istiyoruz. Unutmamak gerekir ki; Kimi iz bırakır, kimi her daim anılır kiminin esamesi okunmaz. Önemli olan Memlekette bir iz bırakmak, bir çivi çakmak ve ruhlara dokunmaktır.Memlekette geçmişte bir yerlere gelmiş ama esamesi okunmayan o kadar çok insan var ki. Siyasetçisinden, Valisine, Belediye başkanından en üst bürokratına kadar.

HAVAİ FİŞEKLER RAHATSIZ EDİYOR

Havai fişekler, özellikle hafta sonları çevreye, vatandaşa bu kadar da rahatsızlık verilmez dedirtiyor. Defalarca yazılıp çizilmesine rağmen hiçbir önlem yok. Çoğu hafta sonu, havai fişeklerin o gürültülü patlamaları hız kesmeden devam ediyor.

Havai fişeklerden sadece vatandaş rahatsız olmuyor patlamalarla birlikte çatılara ve apartman yangın merdivenlerine sığınan kumrular ve güvercinler de kanat çırparak havalanıyor.

Tedirgin çığlıklarla pencerelere, antenlere, çatı oluklarına çarpıyorlar ve bazıları ölüyor.

Memlekette gece yarısı zaman diliminde bu gürültüyü duyunca anlaşılıyor ki düğün veya herhangi bir kutlama var.

Bizde sevinç gösterisinin doruklara çıkmasının ifadesi de galiba bu oluyor. Havai fişekleri gümbürdeterek insanları rahatsız etmek sevinç şeklinin özel ifadesi oluyor.

Yaşlı, hasta ve çevreyi düşünmeden

İnsanların önce kendilerine saygıları olmalı, abartılı sevinçler ve hüzünlerden uzak kalmalılar ki, etraflarına saygı gösterebilsinler.

Allah sonumuzu hayreylesin.. Bir an önce önlem alınmazsa durum daha da kötü olacak gibi.

ELEKTRİK KESİNTİLERİ USANDIRIYOR

Memleketimde elektrikler yağmur yağdığında kesilir, soğuk havada kesilir, sıcak havada kesilir, öksürsen kesilir, aksırsan kesilir, sanki her fırsatta kesilmek için bahane arar.

Allah aşkına, ne bahane olabilir ki kesintiler için.

Vatandaş faturasını ödüyor mu? Ödüyor. Birkaç gün gecikince faizi ile alınıyor mu alınıyor. Elektrik dağıtım şirketi elektrikten fahiş para kazanıyor mu? Kazanıyor. Peki, o zaman memleketimde neden bu kadar çok elektrik kesiliyor ve uzun süreli kesintiler meydana geliyor?

Memleketimde gün içinde ve bazen hafta sonu yaşanan elektrik kesintileri isyan ettiriyor. Uzun süreli kesilen elektrik, yavaşlayan işler ve en önemlisi gerilen sinirler.

Elektrik kesintileri özelleştirildikten sonra daha da kötüleşti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.