Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ÖMERLER BULUNDU MU ?

Yazının Giriş Tarihi: 06.10.2019 15:17
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 12:54

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaklaşan il ve ilçe kongreleri öncesi mevcut yönetimlerden memnun olmadığını, "Bize yeni Ömerler lazım" sözleriyle belirtmişti. "Öyle isimler bulun ki, o ilin Ömer'i olsun. Sözüne güvenilen isimler olsun. Şaibesi olmasın. "Bulun getirin. Madem elimizde bir insan kaynağı havuzu var. Bunu değerlendirelim. O ilin ileri gelenlerine danışın, sorun. Göreve getireceğimiz kişi birleştirici unsurları taşısın. Ekipleşmelere izin vermeyeceğiz" dedi. Ak Parti kongreleri de yakın olduğuna göre merak ediyorum memlekette Ömerler bulunmuş mudur?

BAŞKA ADAM YOK MU ?

Halk nezdinde dürüst olmak, ahlaklı görünmek ve güven duyulmak artık başlı başına bir değerdir.

Vatandaşın gözünde, aynı ve belli kişilerin daha fazla siyasetin, kurumların içinde bulunması da ayrıca siyasette başka adam yok mu güvensizliğini getirmiştir. Sosyal devletin önemli özelliklerinden biri de, kişilerin yeteneklerine göre fırsat eşitliği anlayışının uygulanabilir olması değil midir? Neden hep aynı kişiler her yerde. Başka adam mı yok diyerek yerel ve genel siyaset ile uygulanan politikalara güvensizlik duygusunu pekiştiriyoruz.

GERÇEK GÜNDEM

Türkiye'nin asıl gündemi işsizlik, pahalılık ve geçim derdi. Gelecek kaygısı, hayat pahalılığı, işsizlik, vatandaşı gittikçe yoksullaştırıyor ve geçimini zorlaştırıyor. Düşük ücret, yüksek faturalar, vergiler, sağlık ve trafik bir an önce çözülmesini istediğimiz sorunlar. Siyasi çekişmeleri makam, mevki, menfaat, koltuk sevdasını bir kenara bırakıp sorunların acilen çözülmesi lazım. İktidarı ve muhalefeti ile.

Yoksa rekor işsizlik, hayat pahalılığı aynı zamanda lüks şatafat ile kaynakların israfı arasında betonlaşmış şehirlerde yaşamak zorlaşıyor.

Kamu yönetimi mezunu işsiz

İşletme mezunu kasiyer

Eczanede çalışan sosyolog

Polisliğe müracaat eden arkeolog.

Artık iş için üniversite mezunu olmak yetmiyor. Diplomalı işsiz sayısı 55 ilin nüfusunu geçmiş durumda. Bir an önce istihdam seferberliği ve gündem tamamen ekonomi olmalı ciddi anlamda

KİLOMETRE AYARI

Nizip Gazeteciler Cemiyetinin ölüm yolu diye adlandırılan yol konusunu sürekli gündemde tutması, devamlı olan yazıları, yetkililere Nizip Gaziantep arası otoban ücretsiz olsun ısrarı üzerine bu karar alınmıştır. Bu karar bu bozuk yol için yeterli değildir. En azından yol yapılana kadar Nizip Gaziantep arası otoban ücretsiz olsun istiyoruz. Yol yapımı bitene kadar kesinlikle Nizip Gaziantep otoban ücretsiz olmalıdır. Daha fazla canlar yanmadan, bu karar alınmalıdır.

GÜNÜN SÖZÜ

Ne kadar dahice bile olsa fikirler!

Özgürce ifade edilmediği ve paylaşıma sunulmadığı sürece kendisine ve topluma hiçbir yarar sağlamaz

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.