Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ORTADOĞU VE TÜKİYE

Yazının Giriş Tarihi: 15.01.2017 12:46
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 05:58

Bölge ateş çemberi içinde.. Ortadoğu’da kan akmaya devam ediyor. Dolayısıyla bu geniş bölgeyi içine alan bu ölüm siyaseti devam ediyor. İnsanlık bitiyor, hayatlar bitiyor ama ölüler üzerinden pazarlıklar sürüyor!

Uluslararası menfaat örgütlerinin, kanın durmasını istemediği bölgelerde demokrasiden ve barıştan söz ediliyor. Ne var ki, takip edilen istikametin demokrasiyle ve barışla uzaktan yakından ilgisi olmadığı görmezden geliniyor. Ortadoğu’da çocuklar ölüyor. Batı, terörü ve onun destekçilerini kutsayarak barış arıyor. Kurulan her birlikteliğin, her hayalin içine, "demokrasi" kelimesi yerleştiriliyor.

Bölge zaten problemliydi ama Suriye’de yaşananlar sıkıntıları iyice artırdı ve derinleştirdi

Sadece bugün değil tarihte de bu bölge her zaman savaşların en yoğun olduğu bölgelermiş, bilinen ilk yazılı anlaşma olan Kadeş anlaşması bu bölgede yapılmış. Bugün ki Suriye topraklarını Hititler ile Firavunlar Mısır'ı arasında paylaşmış. Müslümanlar ve Hristiyanlar Haçlı Seferleri neticesinde bu bölgede savaşmış. Şah İsmail ile Yavuz bu bölgede karşılaşmış...

İşin en ilgincide, dikkat edin nerede Müslüman bir ülke varsa hepsinde karışıklık var! Suudi Arabistan, Mısır, Irak, Suriye, Ürdün, İran, Yemen, Libya, Tunus, Cezayir, Pakistan ve Afganistan…

Nedense bu ülkeler hiç rahat yüzü göremiyor! Hep savaş.. Hep terör.

Ya bombalar patlıyor, ya darbeler yapılıyor,ya masumlar idam ediliyor, kirli tetikler çekiliyor ya da kim olduğunu bilmediğimiz hiç bir kutsalı olmayan insanlar terörist olarak ortalığı kana buluyor!

Nedeni, dünyanın kanıtlanmış doğalgaz rezervlerinin ise yüzde 34'ü de Ortadoğu’da. Petrol tüketimi 2003'te günde 66 milyon varilken, 2020'de 119 milyon varil olacak. Ortadoğu petrolünün kalitesi bir hayli yüksek ve maliyeti de ucuz.. Bu nedenle başta PKK,PYD olmak üzere diğer bölücü terör örgütlerinin arkasında ABD ve batı var. Kesinlikle birçok ülkenin bu topraklarda gözü var. Petrolü kontrol etmek isteyen ülkelerin gözü var.

Amarika son bir yılda 66.3 milyar dolarlık silah satışıyla dünya şampiyonu oldu. Bir yılda satışları Üç'e katlandı. Mısır'a F-16 ve Harpoon füzeleri satacak. Dört yılda 90 milyar dolarlık silah sattığı Arabistan'la yeni satışlar için anlaştı. ABD'li diplomat Peter Van Burden "Irak için ürettiğimiz uçaklar sayesinde Seattle´da birçok insana iş imkanı sağladık. Ohio'da M1 tanklarının yapıldığı üretim kapanacaktı bu tankları satmamız gerekiyordu ve Irak'a sattık. Böylece hem sanayiimizin zarar görmesini, hem de birçok insan işsiz kalmasını önledik." dedi.

Dış basından Vice News "ABD Irak'a silah ve araç satıyor. Bunları IŞİD ele geçiriyor. Sonra ABD tekrar satış yaparak bu açığı kapatıyor" diye haber yaptı.

Ülkede bir sürü terör örgütü var. Bunca örgüt dış destek olmadan yaşayamaz. PKK, DEAŞ, FETÖ’nün arkasında ABD olduğu bilinen bir gerçek. Bunların hepsi taşeron örgüt. Bu örgütlere destek veren devletler terörün bu topraklarda son bulmasını istememektedirler.

Tabii ki bu senaryolar emperyalizmin hesabı.. Ortadoğu kan kokuyor..

Terör çok ciddi bir problem. Yaşananlar gösteriyor ki hiç şüphesiz Türkiye Cumhuriyeti bölüp parçalanmak isteniyor. Ben inanıyorum buna hiç kimsenin gücü yetmeyecektir. Ben sadece bunu bilir ve buna inanırım. Devletimiz güçlüdür, bizler güçlüyüz. Bizim birlik ve beraberliğimiz bozulmadığı sürece, kardeşliğimiz, devletimiz ve milletimize olan inancımız sarsılmadığı sürece hiç kimsenin devletimizi yıkması, bölmesi ve parçalaması mümkün değildir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.