Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ÖZEL OKULLAR BALON MU?

Yazının Giriş Tarihi: 22.02.2020 20:44
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 02:38

Her gün bir özel okul haberi gündeme düşüyor. Aslında asıl sorun eğitim yerine ticaret yapan kar amacı güden, mantar gibi türeyen özel okulların sayısı ile bunların niteliksizliği ve denetlenmemesidir. Özel okulların bazılarında az, bazılarında da ciddi sorunlar var. Yakın zamanda irili ufaklı yüzlercesinin çökmesi daha da hızlanacak. Ada okullarında olduğu gibi. Bu sorunlar yavaş yavaş meydana çıkıyor. Olan öğretmene olan öğrenciye ve veliye oluyor Eğitimde niteliğe değil niceliğe bakılıyor. Öte yandan esas işi eğitim olmayan kişilerin para kazanmak için bu sektöre girdiği ve öğrenci kayıt planlamasını iyi yapamadıkları için ekonomik sıkıntıya girdikleri ve birçok özel okulun öğretmen maaşlarını ödeyemedikleri görülüyor. Bazı özel hastanelerde öyle.

PARTİLER AYNI TAS AYNI HAMAM

Görüldüğü gibi partilerde değişen bir şey yok. Siyasette çok konuşmayan, biat eden kim varsa veya kimin delegesi çoksa o tercih ediliyor. Ya da, kimin dayısı destekçisi varsa. Ben siyasetçi değilim, ama öyle düzgün insanlar, öyle güzel ve temiz, gençler var ki onlara fırsat verilmiyor, onların önünü açmıyorlar. Türkiye'deki hemen hemen bütün partilerin ortak problemi olan bu sorun Ayni tas aynı hamam, aynı yüzler.

NİZİP'TE SABUN ÜRETİMİNİ SURİYELİLER CANLANDIRDI

Nizip'in Türkiye'de en fazla sabun üretimi yapılan yerlerden birisi olmasına rağmen Nizip'te birçok sabun fabrikası üretimini durdurmuş vaziyette. Özellikle 1980'lerde İran-Irak savaşının yaşandığı dönemde Nizip'te sabun üretimi çok gelişmişti. Daha sonra kaliteyi bozan üreticiler bu gelişimin önünü tıkadılar. Suriyeli sabuncular Nizip'te kapalı olan fabrikaları alarak sabun üretimine başladılar ve Nizip'te sabunculuğu yeniden canlandırdılar. Ürettikleri sabunu Kanada, Fransa, Umman, Irak, Libya, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Japonya'ya ihraç ediyorlar.

KENTİN DİNAMİKLERİ NEYE ÇALIŞIR

Memleketimde, Eğitim ve öğretim hep aşağılarda. Kentin dinamikleri sadece paraya çalışıyor. Okuyan, öğrenen, sorgulayan bireyler yetiştirmek yerine sadece tüketen çarşı elamanları yetişmesine göz yumuyoruz? İnsanları doğadan ve özünden kopartarak her şeyiyle stabil olan betonarmelerin içine hapsediyoruz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.