Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

RAMAZAN-GÖSTERİŞ -FIRSATÇILIK

Yazının Giriş Tarihi: 10.04.2022 12:17
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 10:56

Keşke bu ramazanda gösteriş uğruna siyasetin yalanları dolanları ile her şeyin gözümüze boca edildiği görüntülerle geçirmesek. Bu mübarek ayda yoksul aileler sessiz ve üzgün bekliyor.

Bari ramazanda kör kalsa kötülük.

Bir bardak suyun, bir lokma ekmeğin değerinin daha iyi bilindiği, aç insanın halinin daha çok akla geldiği bir aydayız. Yıl boyu yoksulu görmezden gelip, gösteriş için ramazanda iftar sofraları kurmamak lazım. Yetimleri, yoksulları bir ayla sınırlamak ve sadece Ramazanda hatırlamak değil. Yoksulu, garibanı her zaman düşünmek, yetimi yetimlikleri süresince koruyup kollamak ve her günü ramazan olan insanları unutmamak gerek.

FIRSATÇILIK BİTMİYOR

Her sektörde bir fırsatçılık bir düzenbazlık almış başını gidiyor. Konuşmakla yazmakla anlatmakla olmuyor. Her şeye %50 zam gelince hemen üstüne %50'de fırsatçılık zammı ekleniyor.

Bizim ülkemizdeki fırsatçılık hiçbir yerde yok. İnsanlar düzelmedikçe, zihniyet değişmedikçe hiçbir şey değişmez bu topraklarda.

CHP GAZİANTEP'TE SIKINTIYA GİRERMİ ?

Gaziantep'te kongre olmasız seçimlere yani milletvekili veya yerel seçime gidildiğinde seçim kuruluna CHP'nin milletvekili veya Belediye başkan aday listesini kim verecek yetkili kişi verecek. Milletvekilleri listeyi veremez. Listeyi verecek olan il başkanı. Seçim kuruluna görede kongre yapmamış il başkanının verdiği liste seçim kurulu tarafından red edilebilinir. Ve o zaman şikayet olabilir seçim zamanı şikayet edildiğinde de sıkıntı içinden çıkılmaz bir hal alır. Bu önemli ve sıkıntılı bir konu iyice tartışılıp araştırılmalı. Benim bilgim bu yönde yinede hukukçularla istişare edilmeli bu bir ihtimal ve sürüncemede bırakılmamalı. Benden söylemesi.

ERKEN SEÇİM OLUR MU ?

YSK'nin mühür mum, oy pusulası, oy verme kabini ihaleleriyle erken seçim tartışmaları devam ederken Gaziantep'te okullara yazı gönderilerek okullardaki şeffaf sandık ve oy verme kabinlerinin sayısı sorulmuş. Acaba YSK stok eksiğinimi tamamlıyor yoksa bir erken seçim hazırlığımı var?

HAYAT DEVAM EDİYOR

Geriye dönüp baktığında, aylar geçmiş yıllar eskimiş, bazen öyle günler olmuş ki geçmemiş. Bazen de öyle günler olmuş yetmemiş, Dostun düşmana dönüşmüş düşman dostuna. Gün olmuş bir gün lehine olmuş bir gün aleyhine. Sonuçta her şey geçiyor güneş her gün yeniden doğuyor ve hayat, her şeye rağmen devam ediyor

GÜNÜN SÖZÜ

Ve hiçbir istediğim yok

Senden felek

Ama yine de ucuz olsun ekmek

Ve pahalı olsun insan hayatı.........Resul Hamzatov 

 

Allah bizlere önce sağlık ve huzur versin. Sağlığınıza dikkat edin. Az stres. Kimse mezara bir şey götürmüyor…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.