Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

RAMAZAN YARDIMLARI YERİNE ULAŞIYOR MU ?

Yazının Giriş Tarihi: 26.05.2019 16:41
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.12.2023 16:06
Memleketimin temel sorunlarından biri sosyal yardımlaşmayı bir yara haline getirmesi.Yardım yapanın hayrı başka tür ihmallerle gölgelenmesi. Bu günlerde hayır yapan kişi ve kuruluşların ramazan yardımların yerine ulaşıp ulaşmadığı dedikodusu ve endişesi var. Hayırsever dağıtılması için yardım gönderiyor,ama dağıtması gerekenler dağıtmıyor yardımlar yerine ulaşmıyor. Bu olguyu yıkmak için hayırseverlerin insanları incitmeden, bizzat kendi elleri veya güvendikleri kişiler vasıtasıyla dağıtmaları gerekir ki bu tür haksızlıkların,suistimallerin önüne geçilsin.
 
ÇALIŞANIN ALACAĞI BEKLEMEZ
Ramazan ayı bir nevi yardımlaşma ayıdır.
Fakir fukaranın yanında çalışanın da hakkını vermek gerekir.
Kaç lira maaş verirsen ver,işçinin maaşını asgari ücretten göster, vergiden kaçır, zorla fazla mesai yaptır, mesai ücreti ödeme, sorgusuz sualsiz çalıştır,yıllık izinleri kullanırken zorluk çıkar. Hatta,kanuna göre oruçlu bir çalışan bile yemek parasını almalıdır.Tüm bunlar yapılmadığı gibi,aylarca maaş alamayan garibanlar var.
Ama bari ramazan da çalışanlarının hakkını ver bu insanlar ne yer ne içerler.Çalışanda,dar gelirlide borç harç nereye kadar.
Mübarek ramazan ayının insanlar arası birlik beraberlik ve kardeşlik duygularının en yoğun olarak yaşandığı bir aydır.Bu ayda fakir fukaranın daha fazla gözetilerek doyurulması, yaralarının sarılması gerektiğini unutmamak gerekir.
 
İŞSİZLİK
işsizlik,gün geçtikçe ülkenin en büyük meselesi olma yolunda ilerliyor.Geçim darlığı, gelir dağılımındaki adaletsizlik,yaşama standartlarındaki aşırı farklılık işsizliğin yarattığı sosyal ve psikolojik travmalar daha önce hiç görülmediği kadar yoğun yaşanıyor,belkide daha fazla yaşanacak.İçimizi kanatan bu olaylara bir an önce el atılmalı.Yoksa gidişatımız gidişat değil.Gündem tamamen ekonomi olmalı.
 
3 ŞEY
Bir şehirde 3 önemli şey vardır:
Kanalizasyon, Hamam, Kütüphane
Çünkü;
Kanalizasyon şehrin kirini, hamam bedenin kirini, kütüphane ise ruhun kirini temizler.
Fatih Sultan Mehmet.(Sizin şehrinizde bolca ne var.Cevap; AVM KAÇAK ÜZERİNE
Memlekette her şey kaçak üzere kurulu,sağlık ve vicdanlar hiçe sayılarak.Kaçak rakı, kaçak viski, kaçak sigara,kaçak et kesimi de var mı?Söyleniyor ama,uyuşturucu,tefecilik, haksız kazanç elde etmek,aldatmak,ramazanda fırsatçılık yapmak ve kul hakkı yemek.Özellikle kaçak içki içenler dikkat kör olabilirsiniz.Hep duyuyoruz
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.