Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

SEÇİM İÇİN HER ŞEY MÜBAH DEĞİL

Yazının Giriş Tarihi: 24.03.2019 14:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 03:20

Yerel seçim öncesi hizmet yarışı yerine laf ve iftira kavgasına tutuşan bazı partililer hiç gereği yokken ortamı geriyorlar. Bunlar hoş şeyler değil. Yaptıkları ile mensup oldukları parti ve adaya zarar veriyorlar. Seçimlerde her yolu mübah gören bir anlayış yanlış bir anlayıştır Doğru olan, haklı olan güçlüdür. Ve seçim için her yol mübah değildir. Seçim yarışının bir ilkesi var ve bu ilkenin en önemli ayağı dürüstlüktür. Dürüst olan ali cengiz oyununa baş vurmayanı halk takdir eder.

SİYASET ZENGİNLERİ

Siyaset yapanlar genelde sonradan zengin mi oluyorlar? Yapılan bir araştırmaya göre zengin olanlar hep aynı kişiler. Siyaset yapanlar hep aynı aileler, geri kalanlar maraba takımı yani vatandaş. Siyaset hizmet için mi yapılır yoksa zengin olmak için mi ?Herkes siyasete girerken hizmet edeceğiz diye söz verip nutuk atıyorlar ama hiç kimse ben zengin olacağım demiyor. Hakikaten şöyle bir bakın siyasette belli bir yerde olup ta zengin olmayan var mı?

HERKES KENDİNE GÖRE

Öyle bir zaman ki herkes her şeyi kendi içinde olduğu duruma göre yorum yapıyor, yazıyor çiziyor. Çevreyi göremeyen, kendisi gibi düşünmeyenlerin görüşüne değer vermeyen daha doğrusu at gözlüğü takmış gibi görerek yorumlayanlar her zaman yanılırlar. Çünkü bu bakış tarzı sağlıksızdır. Ön yargılardan arınmış objektif bakan gözlerle yorumlamak lazım. Yoksa vatandaşın görüş ve fikirlerini kendi görüşü imiş gibi yansıtmakla bir yere varılmaz.

AYRIM YAPMAYIN

Seçim zamanlarında ayrımcılık yapar memlekette bazı şeyleri hatırlar bazılarını hatırlamazsanız. Geçmişten ders alıp ileriye, gitmezseniz sadece etrafınızdaki bir avuç menfaat güruhunun sözleri ile hareket ederseniz işiniz zor. Yıkımın kolay, inşa etmenin zor olduğu, kaybetmenin basit kazanmanın zor olduğu, hassas bir dönemdeyiz. İşinize geleni yapar diğerlerini unutursanız unutulursunuz. Çizerseniz, çizilirsiniz gerçeğini unutmamak gerekir.

İŞSİZLİK HAD SAFHADA

İşsiz olan, kalan insanlara ve de siftah yapamamış esnafa üzülmemek elde değil. Allah işsizlere iş ve esnafa hayırlı kazanç versin, yüzlerini hep güldürsün. Bizler bir tamirciye iş verirken işini sağlam yapan ustayı veya esnafı tercih ederiz. Ama Bir siyasetçiye oy verirken aynı şeyi neden düşünmüyoruz. Memleketimde üreten az, tüketen fazla.

Son sürat çarpık insanlaşma var. Memlekette kutuplaşma, ayrımcılık ve intikamcı davranışlar son bulmalı! Boş kafadan dolu şeyler çıkmaz. Bizim aslında temel sorunumuz önce kafalar düşünceler değişmeli.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.