Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

SEÇİMLER KOLAY GEÇMEYECEK

Yazının Giriş Tarihi: 13.01.2019 12:09
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 12:36

Kafalar karışık. Aslında vatandaş biraz gerildi. Çünkü, önüne gelen tahmin yapıyor. Önüne gelen aday belirliyor. Aday mı? ittifak mı? Önümüzdeki yerel seçimler de tıpkı 24 Haziran gibi birçok yerde ittifak etrafında gerçekleşecek. Yerel seçimde iş birliği yapılması elbette çok önemli ama görünüşe göre memlekette bu hiç kolay değil.

NİZİP'TE SANCILI BİR SEÇİM SÜRECİ BAŞLIYOR

Gaziantep'te Sıkı pazarlıklar sonucunda; MHP'ye Oğuzeli ve Karkamış ilçelerinin verilmesi konusunda anlaşma sağlanmış Ak Parti ve MHP kurmaylarının mutabakatı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunularak, Erdoğan'dan Oğuzeli ve Karkamış'ın MHP'ye verilmesinin onayı alınmış.

Sona eren görüşmeler sonrasında MHP, Büyük şehir dışında, Şehitkamil, Şahinbey, Nizip, Araban, Yavuzeli, İslahiye ve Nurdağı'nda aday çıkarmayacak, Ak parti adaylarına destek verecek. Yine söylüyorum, Kağıt üzerindeki hesap sahada tutmaz İttifak adayına seçmen oy vermeyebilir. Henüz listeler netleşmiş değil ama sürprizlerin olabileceği söyleniyor. Ama şu bir gerçek Memlekette inatlaşmalardan dolayı dengeler değişecek gibi. Nizip yerel seçimlerde çok şeye gebe.

10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ

Geçtiğimiz günler, Çalışan Gazeteciler Günü kutlandı. Zor şartlarda mesleklerini icra eden gazeteciler, Bir daha ki gazeteciler gününü daha iyi şartlarda kutlarlar diye temenni ediyorum. Bu arada her yıl Gazeteciler gününü kutlayan ve yarışmalarla renkli hale getiren Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Ay ve yönetimini kutluyorum. Gazetecilik mesleğinin en kötü yönlerinden biride senede bir hatırlanması. Çok zor koşullarda çalışan, kimi zaman kalemleri yalnız bırakılan ve topluma yeri geldiğinde ceplerinde bir kuruş olmamasına rağmen çıkarsız haber üreten kişilerin günü olan 10 ocak çalışan gazeteciler günü daha iyi şartlara sahip olabilmek için kutlu olsun. Anadolu'da yerel basın çalışanı olmak ateşten gömlek giymekten farksızdır. Demokrasinin, çok seslilikle ve ifade özgürlüğü ile yaşama geçirilebileceği gerçeğinin göz ardı edilmemesi ve bunun tersi yaklaşımların terk edilmesi gerekir.

Ekonomide yaşanan sıkıntılar ve yüksek maliyet sonuçları yayın organlarının ve dolayısıyla gazetecilerin gelirlerinde ciddi azalmaya sebep olmaktadır. Tarafsız, basın ahlak kurallarına uyan gazetecilik faaliyetlerinin suç olarak nitelendirilmemesi, zaman zaman karşılaşılan tersi geleneğin de aşılması gerekir.

Unutulmamalıdır ki yerel basın çok sesliliğin ve demokrasinin teminatı ve sigortasıdır. Çok sesliliği ve demokrasiyi yaşatmak istiyorsak yaşadığımız yerin yerel gazetelerine sahip çıkmalıyız. Aslında her gün mutlaka bir veya birkaç yerel gazete de almalıyız. Ödediğimiz her kuruş sesimizin yansıması olarak geri dönecektir.

KAHVENİN KIRK YIL HATIRI VAR MI?

Eskiden bir kahvenin 40 yıl hatırı varmış. Şimdi ne bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı, ne de, bir demli çaya sığdırılan

sıcak sohbetler kaldı. Şimdi insanların çıkarını karşıladığın müddetçe iyisin bu hayatta. Demem o ki, bir fincan kahve ile beraber hiçbir şeyin hatırı kalmadı. Hatır devri bitti gitti

GÜNÜN SÖZÜ

İnsanların aslında birbirlerine söyleyecekleri hiçbir şey yoktur. Karşılıklı olarak yalnızca kendi acılarını anlatırlar, bu böyledir.

Herkesin derdi kendine, dünyanınki de hepimize

Louis-Ferdinand Celine

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.