Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

SEÇİMLERDEKİ ORTA OYUNCULAR KİMLER

Yazının Giriş Tarihi: 09.12.2018 13:23
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 11:46

Kimi ayakçı, kimi her yönetimde olmak isteyen istismarcı ve ayrıca kanaat önderleri, her şeyi bilen akil insanlar.

Zamanında bir yerlerine koltuk yapışanlar. İşte onlar bu oyuncular.

Ne tarafta duracağına karar veremeyen, iradesini sandığa yansıtmaktan çekinen, Sürekli güçlüden tarafa, taraf olan bilmiş kişiler var ya! İşte onlar.

Ya benim desteklediğim aday kaybederse, benimde hiç yoktan menfaatım gider durup dururken evdeki bulgurdan da olmayalım hesabı yapan, eyyamcı, defterci, zengin, oturaklı, cepleri şiş, arkadaşlar var ya! İşte onlar

Onlarla her yerde, her mekanda, el ele kol kola oturur kalkarsın, şakalaşırsın, bilgini paylaşırsın, saygı da görürsün..

Ama, bir gün bu bilgine, sana yapılan bu iltifatlara kanar da ben bilgimi aktarayım, memleketime faydalı olayım, yönetici olayım, başkan olayım falan odaya ben geleyim derseniz, başınıza gelmedik kalmaz. O, sizinle hoş muhabbet edenler, artık sizin masanıza gelmemeye, sizinle bir yerde dahi, yan yana görünmemeye özen göstermeye başlarlar.. Her türlü iftira ve çamura uğrarsınız.

Çünkü, menfaatler bunu gerektirir.

Çıkar ilişkileri daha ağır basar, yuvarlak laflar dolaşmaya başlar.

Memleketin menfaati falan denmeye başlanır! Kendi yaptıkları herzelere bakmadan.. İşte bu oyuncular onlar.

Aslında siz onları tanıyorsunuz.

İYİ OLACAK

Hassasiyetlerimiz ve beklentilerimiz var. Biraz kafamız karışık olsa da hayat zorlasa da bizi günler güzel olacak. Allah Kerim. Sen iyi niyetli ol ve doğru bildiğini yap, isteyen istediği gibi anlasın. Ne yaparsan yap kimseyi memnun edemezsin bu hayatta. Dert etme, Dua et.

TEVEKKÜL ETMEK

Zamanımızda, stres tüm hastalıkların itici gücü. İnsanız bazen denk gelmez, fırsat olmaz. Bazen insanın başına her şey gelir.

Bazen zorlasa da hayat, her şeye rağmen vardır bunda da bir hayır diyerek yaşamaya devam. Yarının ne olacağını kimse bilemez. Ve her şeye rağmen bin şükür tevekkül en iyi ilaç.

OLGUNLAŞMAK

Ne zamanki umursayacağımız şeyler konusunda seçici olmaya başlarsak bilin ki artık olgunlaşıyoruz, yetişkin oluyoruz. Hayatta hiçbir şey göründüğü gibi değildir. Unutma ! Bugün hayat veren su, yarın seni bile boğabilir. Yeni güne uyandırana sonsuz şükürler olsun. Her şeyin başı sağlık. Sağlığınıza dikkat edin. Her şey gönlünüzce olsun.

GÜNÜN SÖZÜ

"Kimse bir başkasını yargılayabilecek kadar kusursuz değildir. Ama bazıları kendinde bu hakkı görebilecek kadar hadsizdir." Carl Gustav Jung

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.