Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

SİYASET TÜCCARLARI VE OMURGA

Yazının Giriş Tarihi: 20.06.2021 14:32
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 03:16

Sizler o makamlara “Millet” tarafından değil “Bağlı” olduğunuz kişi veya kişiler tarafından getirildiğiniz için, süreniz dolacaktır. Bunu bileceksiniz. Bir başka deyişle “Özgür” olmadığınız için özgürce gelip, özgürce gidenlerden değilsiniz Öyle de olacaksınız..

Siyasette “Özgür” olarak gelip yine “Özgür” olarak gidenler hep hayırlarla anılacaktır. Çok az sayıda da olsalar da..

“Bağlı” olarak veya atama ile bir makama gelenlerin süresi dolduğunda ise hiç kimse onları hatırlamayacaktır. Eskiden makamda olanları hatırlayan var mı? Siyaset, ya da politika her neyse. “Özgür” yapılabildiği sürece en güzel uğraşlardan biridir.

Siyasette “Özgür” gelip yine “Özgür” giden çok az örnek var

Önemli olan siyaset yapmak isteyenlerin omurgalı olmasıdır.

Bizdeki siyaset satranç değil, kahvehane kültüründen bir parça, “Okey”in yansımasıdır. Her seferinde yeniden karılır taşlar. Her seferinde farklı bir taş okeydir joker yerine geçer. Sahte okey vardır. Taş çalma vardır. Hile vardır, hurda vardır. Şu zamanda o kadar sorun varken siyaset konuşmak boşa harcanan zaman gibi. Bizde siyaseti şimdi en çok  tüccarlar konuşuyor. Siyaset tüccarları

CHP'NİN GEÇ AMA AKILLI HAMLESİ  

CHP Gaziantep'te geç bir hamle yaptı ama geç olsun güç olmasın diyerek iyi bir hamle yaptı. İstanbul ve Ankara'yı alan CHP Gaziantep'i neden alamadık sorusunun cevabını arıyor. CHP'nin Gaziantep çıkarması Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'a gösterilen ilgi CHP Gaziantep'te tekrar ayağa kalkabilir düşüncesini akla getirdi. Gaziantep'te Ekrem İmamoğlu ile Mansur Yavaş'a vatandaş ve esnafın gösterdiği ilgi çok büyüktü, Hatta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, izdiham nedeniyle gezisini yarıda bırakmak zorunda kaldı. Kılıçdaroğlu gösterilen ilgi karşısında; Nüfusu artan Gaziantep’te ‘neden 2 milletvekili’ var diye kendine sordu ve cevapladı. “Kabahat bizde. CHP bir dönem Gaziantep’in kalesiydi. Celal Doğan gibi bir efsane vardı. Ne oldu da böyle oldu ? Kabahat, kusur ve yanlışlık bizde. Düzelteceğim. Sözüm var Gazianteplilere düzelteceğim. En büyük desteği sizden, Gazianteplilerden bekliyorum” dedi. Kılıçdaroğlu; Partili arkadaşım önce Antepliyi düşünecek. Antep’te bir çocuk yatağa aç giriyorsa ne il başkanı, ne ilçe başkası uyumayacak. Biz çalıştığımız zaman Antepli bize evet çalışıyor birbirlerini yeniyorlar diyecek. Alanda yaptığı çalışmanın bana gelen sonucu bu. Alan çalışmasından memnun kalan Kılıçdaroğlu ve parti yönetimi Gaziantep için umutları arttı. CHP iyi bir hamle yaptı ve adım attı. Yalnız bundan sonra seçilecek il ve ilçe yönetimlerininde tutumu, çalışmaları CHP'nin Gaziantep'teki kaderini belirleyecek.

VİRÜS BİTERMİ

Hep anlatırlardı büyükler ve okumuştuk yazarlardan. Savaş dönemleri kahramanlar kadar vurguncular ve üçkağıtçılar da yaratır diye. Bu salgın dönemi de aynı. Bu seferki topla, tüfekle değil, kolonya ile, dezenfektan ile, sabun ile maskeyle, solunum cihazlarıyla yapılan bir savaş. Şimdi yaşananların dünya savaşlarından bir farkı yok: Halk salgınla mücadele ederken zam üzerine zam yapan vurguncularla, virüs üzerinden nemalanlarda da mücadele ediyor.

Şimdi de hızla yayılan ve daha ölümcül olan delta varyantı geliyor yaygarası yapıyorlar. Delta varyantı, hindistan varyantı, ingiliz varyantı   Yani demek istiyorlarki virüs denen illet bitmeyecek ve sürekli isim, mutasyon, yayılma hızı vs değiştirerek hayatımızda olacak. Rusya’daki yeni vakaların %90’ı Delta Varyantı imiş  22 Haziran’da Rusya bize turist gönderecek. Nasıl olacak.

Fırsatçılık, yediden yetmişe genlerimize işlemiş hepimizin.

Her türlü olayı, kendi menfaatimize yönelik bir fırsatçılık anlayışı içerisinde değerlendirmeye büyük özen gösteren bir toplum olmuşuz. Bizler bir fırsat çıkmasın hemen üşüşüp, boşluklardan yararlanır, işleri kılıfına uydururuz. Denetimsiz, serbest bir piyasa var. Ne yazık ki bu topraklarda kurnazlık, hinoğlu hinlik, fırsatçılık yani kötülüğün tüm türleri egemen. Biz bize yeteriz diyerek biz bize dürtüyoruz. Terazi var tartı var. Toprağın altı var hesap var ölüm var

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.