Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

SİYASET

Yazının Giriş Tarihi: 15.03.2021 11:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 16:12
Herkes kimin ne işler yaptığıyla, ne haltlar karıştığıyla ilgilenmiyor. "Bana dokunmayan yılan bin yaşasın" sözü ile bir vurdumduymazlık, nemelazımcılıktır gidiyor. Bunca şey ve dahası bu memleket kimin umrunda! Özellikle siyasi partilerin sergilediği tutumlara bakacak olursak; memleketin durumu hiç kimsenin umurunda gibi görünmüyor. Kimse bu memleketi öncelikli olarak düşünmüyor..! Herkeste kavgacı bir dil. Siyasetin yaptığı şey bu
Her davranış, her açıklama, her ifade bir seçim yatırımı sadece. Çözüm çare için ne olabilir. Memlekete güzel proje uygulayacak, ihtiyacı olanlara iş, yardım yapabilecek, yaşanabilir kent projeleri uygulayabilecek, yönetimi bilen eğitim almış, vizyon sahibi, yöneticilere, iş bilenlere ve her şeyden önce bu memleketi sevip değer verenlere ihtiyacımız var.
Denenmiş, yıpranmış ve başarısız olanlara değil
Memlekette, siyasilere düşen görev, tedirginlikleri giderecek söylemlere dönmesi gerektiğidir. Vatandaş memleketi için güzel projeler, birlik ve beraberlik istemektedir. Fakat ve ancak siyasetçilerin ötekileştirici, itici, tahkir edici söylemleri maalesef memlekette huzuru bozmakta, sevgiyi, saygıyı gölgelemekte ve kutuplaşmayı beslemektedir. Memlekette siyaset yenilenmeli;
Gençlere umut,emeklinin hakkı korunmalı
Esnafa sahip çıkılmalı. Memlekette kavga dili değil, sevgi dili hakim olmalı. Kısaca kucaklanmalı vatandaş. Bunlar için hala umut var.Umudun bittiği yerde her şey biter.
Ama memleketin siyasetinde gergin bir hava var ve gittikçe de gerginleşiyor. Siyaset gerginleştikçe ister istemez ülkede gerginleşiyor. Siyaset konuşurken insanlar gerginleşiyor. Dolayısıyla Siyaset, vatandaş ve ortam gerginleşiyor. Siyasette ne kadar eleştirilen yanlış varsa ısrarla devam ediliyor.
Gerginlik ne iktidarda kalmayı sağlar nede muhalefeti iktidar yapar. Gerginlik hiçbir zaman isabetli bir yol değildir.
Siyasetin şirazesi bozulmuş ve siyaset artık ucuz menfaat ilişkileri ile çığırından tamamen çıkmıştır.
Unutmayın sizler o makamlara "Millet" tarafından değil "Bağlı" olduğunuz kişi veya kişiler tarafından getirildiğiniz için,süreniz dolacaktır. Bunu bileceksiniz. Bir başka deyişle "Özgür" olmadığınız için özgürce gelip, özgürce gidenlerden değilsiniz Öyle de olacaksınız..
Siyasette "Özgür" olarak gelip yine "Özgür" olarak gidenler hep hayırlarla anılacaktır. Çok az sayıda da olsalar da..
"Bağlı" olarak veya atama ile bir makama gelenlerin süresi dolduğunda ise hiç kimse onları hatırlamayacaktır.Eskiden makamda olanları hatırlayan var mı?
Siyaset, ya da politika her neyse."Özgür" yapılabildiği sürece en güzel uğraşlardan biridir.
Siyasette "Özgür" gelip yine "Özgür" giden çok az örnek var
Önemli olan siyaset yapmak isteyenlerin omurgalı olmasıdır.
Siyasetçi demek tüm söz ve davranışlarıyla kendilerini, kamuoyunun kontrolüne bırakmış kişilerdir. Siyasiler mutluluk duydukları övgüler ve alkışlar kadar eleştirilere de katlanmak durumundadır. Siyasetin artık ülke gerçeklerine bir an önce dönmesi lazım.Mesela geçim gibi, mesela işsizlik gibi, mesela ekonomi gibi,mesela dolar gibi, üretim gibi.! Vatandaşın siyasetten ve siyasetçiden beklentisi bu.

GÜNÜN SÖZÜ
Bir umutla başlar her güzel gün.Sonunda akşam olur,gün eskir.
Aylar geçer, yıllar eskir.Bazen öyle günler olur ki geçmez
Bazende öyle günler olur yetmez. Dostun düşmana dönüşür,düşman dostuna.Gün olur bir gün lehine olur, bir gün aleyhine. Kış gelir yaz gelmez diye gam etme.Her kışın sonunda bir bahar olur.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.