Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

SİYASETTE 24 SAAT VE MEMLEKETİN SORUNU

Yazının Giriş Tarihi: 16.12.2018 12:43
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 06:11

Merhum Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in; "Siyasette 24 saat çok uzun bir süredir." sözleriyle ifade ettiği söylem ülkemiz siyasetinin içinde bulunduğu durumu gözler önüne sermesi açısından çok önemli bir tespit ama artık siyasette saatlerin hatta dakikaların önemli olduğu bir dönem içindeyiz. Çünkü bir bakıyorsunuz olmaz dedikleriniz oluyor, bu olmaz imkansız dediklerimiz gerçekleşiyor. Şu bir gerçek, memlekette siyaset yazarken, siyaset konuşurken temkinli olmak lazım.

KRİTİK SÜREÇ

Belediye seçimlerinde en kritik süreç. Son düzlük. En kritik döneme girdik. Yerel seçimin Gaziantep ayağını etkileyecek temel unsur ittifaklar kadar partilerin göstereceği adaylar olacak.

İttifak yapılsa da yapılmasa da bazı adaylar üzerinde doğal ittifaklar sağlanacak. İttifakların sağlanması yetmeyecek, doğru adaylar belirlenmediği takdirde partiler tabanlarını yönlendirmede güçlük çekecektir. Hayırlısı olsun

MEMLEKETİN SORUNU

Herkes yerel seçimlerde aday olacakları bekliyor. Listeler kesinleştiğinde göreceğiz; bakalım belirlenecek adaylar halkımızın isteklerine ve kaygılarına yanıt verecek nitelikte olacak mı?Yoksa aynı hamam aynı tas mı olacak? Bunu niye söylüyorum çünkü ,son yıllarda siyasete ve içimizden çıkan siyasetçilere duyulan güvende çok ciddi bir azalma var. Seçilenler, Memleketine ve insanına sahip çıkmıyor.

Milletvekili yok oluyor, bakan sadece bakıyor.

Bunda seçmen olarak bizim de biraz suçumuz var. Ne yazık ki; milletvekili, belediye başkanı ve diğer seçimler öncesi, siyasi ahlak ilkelerine uygun kişileri aramıyoruz.

Önümüze ne konulursa seçmek zorunda bırakılıyoruz. Memleketin ve bizlerin sorunu bu.

MEMLEKETİN YABANCI BÜROKRATLA İMTİHANI

Memlekette bir işin içinden yetişen, her kademesinde görev yapan, o işe ve bölgeye son derece hakim kişiler varken, memlekete yabancı, memleketle alakası olmayan birileri tepeden inme işin başına gelirse Eğitimde, sağlıkta ve birçok hizmette başarı beklemekte beyhude olur. Vatandaş, siyasetten mevcudun ötesinde daha iyi bir eğitimi, daha etkin bir sağlığı ve daha güvenlikli bir memleketi talep ediyor.

NASIL BİR MEMLEKET

Dedikodu, yönetim biçimimiz ve yaşam şeklimiz olmuş.

Neredeyse tüm kuruluşlarda iletişim kanalları kapalı.

Trafik tam bir rezalet. Aceleciliğin, saygısızlığın, görgüsüzlüğün, neme lazımcılığın ,duyarsızlığın yollarda cirit attığı bir memleket oluyoruz

GÜNÜN SÖZÜ

Sevemiyorsan, dayanışmıyorsan, bir şiirden, bir kitaptan, bir müzikten keyif alamıyorsan, türkü mırıldanmıyorsan, dostluk geliştirmiyorsan, canı yananların sesine sağır kesilmişsen, aklı başında olmanın ne mânâsı var.

Ali Şeriati

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.