Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

SORUN NE SORUNU

Yazının Giriş Tarihi: 05.06.2022 12:37
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 07:22

Son günlerde çözüm konuşmalarından daha çok siyasette sert bir üslup ve gergin bir hava var gittikçe daha da gerginleşiyor. Siyaset gerginleştikçe ister istemez ülkede gerginleşiyor. Siyaset konuşurken insanlar gerginleşiyor. Dolayısıyla Siyaset, vatandaş ve ortam gerginleşiyor Siyasette ne kadar eleştirilen yanlış varsa ısrarla devam ediliyor. Gerginlik ne iktidarda kalmayı sağlar nede muhalefeti iktidar yapar. Gerginlik hiçbir zaman isabetli bir yol değildir.

Bir tarafta yoksulluk, işsizlik, pahalılık ve çaresizlik almış başını giderken, yurdumda her hafta ve her gün yeni bir gündem var. Aslında sonuçta ne olacak ki sadece bir süre daha gündem değişecek sonra herkes yine işlerine devam edecek değişen bişey olmayacak. İşsizlik, gün geçtikçe ülkenin en büyük meselesi olma yolunda ilerliyor. Geçim darlığı, gelir dağılımındaki adaletsizlik, yaşama standartlarındaki aşırı farklılık işsizliğin yarattığı sosyal ve psikolojik travmalar daha önce hiç görülmediği kadar yoğun yaşanıyor, belkide daha fazla yaşanacak. İçimizi kanatan bu olaylara bir an önce el atılmalı. Yoksa gidişatımız gidişat değil.

Memlekette ölçü ve ayarın dozu iyice kaçtı. Eskiden siyasilerde nezaket, üslup vardı. Şimdi üste çıkmak için  her şey mübah. Memlekette geçim sorunu, işsizlik, fırsatçılık, siyasilerde üslup, saygı ve sevgi sorunu var.

Genelde acaba bugün iyi bir şey olur mu diye güne başlayıp buna da şükür diye bitiriyoruz. Öyle bir belirsizliğin içindeyiz ki yarın ne olacak bilmiyoruz. Bizim ülkede bir vakanın raf ömrü 3 gün. 3 gün sonra yerini başka bir skandala bırakıyor ama geçim derdi canlılığını her daim koruyor.

Cehaletin güçlü ve haklı, kötülüğün sıradan, iyiliğin büyük bir meziyet olduğu bu coğrafyada, belkide kötülük ile yüzleşecek yeterli cesareti bulamadığımız için bugün bu haldeyiz Sorsan herkes iyi ama her yer kötülük. fırsatçılık. Yalan, dolan ekmek gibi su gibi her yerde. Bu coğrafyada hep kötülük değil, bazen güzel şeyler de olmalı…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.