Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

SOSYAL MEDYA TAZİYE EVİ OLDU

Yazının Giriş Tarihi: 06.12.2020 12:52
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 05:02

Güzel şeyler paylaştığımız sosyal medya, hastalık, plazma arayışı, ölüm duyurusu, başsağlığı, taziye kabul platformuna dönüştü. Tüm sosyal medya mecraları taziye dolu. Her 10 paylaşımdan 7-8 tanesi Koronavirüs sebebiyle vefat cümlesi ile devam ediyor. Ya bir akrabamız, ya bir arkadaşımız ya da dostlarımızın yakınları, genç, yaşlı demeden birer birer ayrılıyorlar aramızdan.. Allah yardımcımız olsun. Sağlığınıza dikkat edin, az stres, bol huzur. Kimse mezara bir şey götürmüyor Allah bizlere önce sağlık ve huzur versin.

İLÇELEREDE DESTEK VERİLMELİ

Esnaf ve Ticaret odaları bu süreçte üyelerine sahip çıkmalı dükkanlarına kilit vurup kepenklerini kapatan esnafa destek vermelidir. Pandemi döneminde bu sıkıntılı günlerinde onların sesi, soluğu olmalıdırlar. Büyükşehir'de esnafa destek veren Belediye Başkanı Fatma Şahin'e, Valiliklere, kaymakamlıklara, yerel yönetimlere sizin esnafınızın da taleplerini, bulunduğu durumu anlatmalı onlara destek istemelisiniz. Siyasi parti il ve ilçe başkanları da ses yükselterek esnafın durumunu dile getirmeli haklı taleplerine destek istemeliler. Zaman birlik ve dayanışma zamanı. Bu zaman destek olunmayacaksa ne zaman olunacak..

SİYASETİN GÜNDEMİ

Siyasette gündem şaşırtmıyor. Ülkemin gündeminde genelde vatandaşın umurunda olmayan suni olaylar var. Yaygın medya suni gündemleri pişirip, pişirip vatandaşın önüne koyarken vatandaş kendi gündemini değiştirecek adımlar bekliyor. Ne diyor yazar; Toplum depremden kurtulabilir, terörü yenebilir, Coronayı bertaraf edebilir ama unutmayın ki; yoksulun belini büken açlık, yoksulluk, sefalet insana her şeyi yaptırıyor!

YASAKLAR GELDİ AMA

Yasaklar geldi. Bazı tedbirler bana göre eksik. Yani yetmez ama evet. Esnaf kredi ve genel giderlerle borçlandı ve şimdi tekrar kapandı .Zaten zorda olan küçük esnaf daha da sıkıntı yaşayacak gibi. Bu hengamede neden AVM'ler açık. Birde sosyal dayanışma yardımları kimler alıyor kimler almayacak?

YAŞAMAK

Yasaklı ya da yasaksız nefes almak yaşamak güzel.

Hayat iyisiyle, kötüsüyle devam ediyor

Velhasıl kelam ölüm bu dünyadaki tek gerçek. Geri kalan her şey anlamsız ve boş. Allah gönlümüzden geçenin en hayırlısını versin. Düşmanın, dostun, ömrün, evladın, eşin, arkadaşın, hastalığın hatta ölümün bile.

EN TEHLİKELİ İNSAN

En tehlikeli insan profili; Hırs, hased, sinsilik, hayasızlık ve iyi niyeti suistimal duygularını birlikte taşıyandır. Bu kokteyli taşıyan tipler en tehlikeli kişilik profilini oluşturlar. Dedikodudan başka bir şey üretemezler, kendi işine gücüne bakamayıp gözü başkalarının işinde gücünde ve cebindedir. İçini kıskançlık, öfke, değersizlik ve özgüvensizlik kaplamıştır. Allah, bizleri bu tür insanların şerrinden korusun, zalime boyun eğdirmesin yanlışa "doğru" dedirtmesin.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.