Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

VİRÜS VE KONSANTRASYON

Yazının Giriş Tarihi: 15.03.2020 12:59
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 15:05

Bütün dünyayı etkisi alan ölümcül “YENİ TİP KORANOVİRÜS” mikrobu günlük hayatın her alanına kısıtlamalar getirilip, önlenmeye çalışılıyor..

Bundan en fazla etkilenen alan da spor müsabakaları.. Çeşitli ülkelerde ya iptal ediliyor yada seyircisiz olarak devam ettiriliyor..

Ülkemizde de alınan öncü tedbirler sayesinde şimdilik, futbol maçlarının Nisan ayı sonuna kadar seyircisiz oynanması ile yayılmasının önüne geçilmeye çalışıyor. Doğru ve yerinde bir karar... Lakin seyircisiz olunca da seyri çok yavan ve oyuncularda konsantrasyon eksikliği yaratıyor..

Evet virüs ölümcül ve çok çabuk yayılıyor.. Seyircisiz oynatılması yerine 2-3 hafta liglere ara verilip mikrobun seyrine göre tekrar gözden geçirilmesinin uygun olacağı kanaatindeyim. Zira Olimpiyatların bile yapılmasının tehlikede olduğu bir ortamda Şampiyonlar ligi ve UEFA ligi maçları ertelenmiş durumda.. Avrupa Futbol Şampiyonası bile belirsiz... Ligleri zamanında bitirmek bu durumda ülkemiz için fayda sağlamayacak gibi...

Gelelim A.Alanyaspor maçına... Oynadığı son 3 maçta galibiyet yüzü göremeyen Gaziantep FK, seyircisiz Alanya deplasmanına rakibinin ev sahibi olarak baskı avantajından faydalanamayacağını hesaba katarak puan alma düşüncesinde gelmişti. Maç sonu topla oynama oranlarına ve istatistiklere bakarsak Gaziantep FK'nün üstünlüğünü görüyoruz. Ancak skor istatistiklerle değil, gol atarsanız belirleniyor.. Sezon başından beri başarılı maçlar çıkartan, adeta maç kurtaran alan kaleci Günay bu kez takımını yakan isim oldu.

Alanyasporlu oyuncunun attığı şutta topu elinden sektirince tamamlayan diğer A.Alanyasporlu maçın tek golünü atmış oldu.. Hadi tutanımız bu hafta formda değildi diyelim. Kayode, Maxim ve oyuna sonradan giren Muhammed de atanımız olarak formsuzdu. Daha doğrusu oyuncular seyircisiz ve sessiz atmosferde konsantrasyon adaptasyon eksikliği yaşadı, Son maçların başarılı ismi Souza kadroda yok. geçen haftanın cezalısı Sumidica teknik adam olarak kulübede. Ancak maçın hakeminden, Oğuz, Morais ve Djibodji ile beraber sarı kart gören isim. Kaçırdığı penaltılardan sonra kulübeye çakılan Muhammed bu kez 67’nci dakikada sahada.. Flaş ilk maçından sonra düşüş içerisinde olan Maxim düşüşe devam.. Giray ve Kenan ortama alışamamış olmalılar ki değiştirilen isimler. Seyircisizde olsa rakibiniz kupada muhtemel finalist ve ligde ilk 6 da olunca, psikolojik baskı yaratıyor olmalı ki Gaziantep FK sonuca gidemedi ve maçta 1-0 A.Alanyaspor un galibiyeti ile sona erdi.

Mevcut 32 puana küme düşme hattındaki 26 puanlı takımlarla oynanacak maçlar olunca çok da güvenmemek lazım. Kaldıki taraftar desteği de olmayacak.. Geçmiş olsun deyip Ankaragücü maçına konsantre olalım...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.