Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

YAV HE HE

Yazının Giriş Tarihi: 24.02.2019 13:32
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 21:58

Yerelde siyaset yapanlar dolaşmaya başladılar. Esnafı dolaşıyorlar, vatandaşı dolaşıyorlar. Hatta şimdiye kadar akıllarına bile gelmeyen dernekleri ve kişileri ziyaret ediyorlar, üstelik yanlarında fotoğraf çekenleri ile beraber.

Yapılan bu ziyaretler ve dolaşmalar hemen sosyal medyaya atılıyor. Bence, sosyal medyada onunla bununla fotoğraf çektirmeyi şunu yaptım, buna ön ayak oldum söylemlerinizi bırakın, kısır çekişmelere ön ayak olmayın, projelerinizi anlatın halkın iyi günde, kötü günde yanında olun, bundan sonra vatandaşa neler yapacağınızı anlatın. Yüzünüze kimse bir şey demiyor ama ben size kıyak yapıp söylüyorum vallahi vatandaş anlattıklarınıza yav he he diyor bilesiniz.

VATANDAŞ BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARINA NE DİYOR

Yerel yönetim, kaldırım belediyeciliği değildir. Yerel yönetim sadece park belediyeciliği değildir. Yerel belediyecilik bir bütündür Memlekette yaşam alanlarımız olmalı. Kısaca yaşanılır memleket nasıl olmalı diye bakarsak sokakları temiz, altyapısı güçlü, yeşil alanları oldukça fazla, park, otopark sorunu olmayan ve çeşitli kültür, sanat, spor etkinliklerinin çeşitliliği ile ön planda hizmetleri olan şehir istiyor.

BİZDE NE VAR

Trafik allak bullak. Eğitim diplerde, Donanımlı sağlık merkezi yok, spora destek yok. Sağlık, çevre, ulaşım, yerleşim, eğitim, kültür, turizm, spor ve sanat yok. Tarihi ve kültürel yerlerin bakımı yok. Suriyeli meselesi var.

NASIL BİR BELEDİYE İSTİYOR

Vatandaşların istek ve şikayetlerini ciddiye alan, yönetim sürecine katılmalarına imkan sağlayan bir yerel yönetim, vatandaşların hayat standartlarının yükselmesine ve dolayısıyla huzur ve sükun içerisinde yaşamalarına öncülük yapabilen bir belediye. Yoksa beton yığınına çevirdiğiniz şehri yeşillendiremezseniz, onun tarihsel yapısını tüm çeşitliliği ve görkemiyle yaşama geçiremezseniz, geleceğe olumlu sıfatlarla anılan bir miras bırakamazsınız..

Kısaca memleketin yaşam alanlarına, akla ve kültüre ihtiyacı var.

TELAŞE EDENLER

Seçim yaklaşırken en çok telaşe edenler kimler; Kimi ayakçı, kimi her yönetimde olmak isteyen. Zamanında bir yerlerine koltuk yapışanlar. Ne tarafta duracağına karar veremeyen, iradesini sandığa yansıtmaktan çekinen, sürekli güçlüden yana taraf olan bilmiş kişiler, benim desteklediğim aday kaybederse, benimde hiç yoktan menfaatim gider durup dururken evdeki bulgurdan da olmayalım hesabı yapan, eyyamcı, defterci, zengin, oturaklı, cepleri şiş kişiler olarak sıralanabilir.

İNSANLAR MUTSUZ

Sabah sabah etrafınıza bir bakın gözler yerde, yüzler asık umutsuz ve mutsuz yüzler görürsünüz.. Bazı insanlar kendilerine acıların çocuğu rolünü biçmiş. Hayat şartları zor ama, hayatın hangi noktasında olursanız olun, sabır etmek, pes etmemek herkesi güçlü ve başarılı kılar .Netice itibariyle dünyada yalnızca bir hayatımız var. Mutsuzluğun geçici, umutsuzluğun kötü bir duygu olduğunu bilmek lazım. Yerel seçimlere bu atmosferde giriyoruz. Adaylarında böylesi bir ortamda söylemler değil, inandırıcı projeler sunması gerekir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.