Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

YIL BİTİNCE

Yazının Giriş Tarihi: 03.01.2021 13:06
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 08:35

Bir yılı daha bitirdik.

Öyle ya da böyle, acısıyla, tatlısıyla bir yıl bitti. Biten yıl sizin için nasıl geçti, ancak siz bilirsiniz. Belki sıkıntılarla boğuştunuz. Belki sevindiniz. Belki üzüldünüz. Belki yeni bir işe girdiniz. Belki işiniz vardı yitirdiniz. Hastalandınız, belki sevdiklerinizi kaybettiniz.

Belki de bunların hepsini, birazını, daha fazlasını yaşadınız.

Bir şekilde oldu bitti işte. Zaman zaman fazla mı büyütüyoruz bu yeni yıl konusunu diye düşünüyorum Ne oluyor yani tarih değişince? Hastalar birden iyileşiyor mu? Acılar tatlıya dönüşüyor mu? Kayıplar geri mi geliyor? Olan borç, harç mı siliniyor? Yoksa isteklerimiz anında gerçekleşiyor mu..

Tabi ki hiçbiri değil 2020 ne ise, belkide 2021 de aynı olacak birçok kişi için. Temennimiz hep iyi olsun kötülükler. sıkıntılar, hastalıklar geride kalsın. Yenilikler olmasa, yeni fırsatlar, yeni başlangıçlar olmasa, umut olmasa, nasıl geçer ki hayat?

Biz tabi ki istiyoruz insanların, arkadaşlarımızın, dostlarımızın hayattan beklentileri her ne ise 2021′de yakalasın dileklerini isteklerini... İş kurmak, aile kurmak şifa ise dilediğiniz, ya kendiniz, ya da bir sevdiğiniz için, tez zamanda bulsun sizi. Başarıysa aradığınız, gani gani alırsınız çalışmalarınızın karşılığını. Buna inanın siz, siz olun hatta bazen ümitler tükenmiş gibi görünse de zamana özen göstermeyi, her işin üstesinden gelebileceğinizi unutmayın.2020 yılının son günü. Yılın son günü olsa da umudun, sevginin, hayallerin devam ettiği bir gün. Yani yılın son gününün yılın son günü olmaktan başka hiçbir özelliği yok.

Biten sene ile birlikte takvimden düşen yeni bir yaprak.

Koca senenin getirisi götürüsü. Muhasebesi doğru yapılamayan, ziyan bir ömür. Değişen sadece takvimde ki yılların sayısı. Değişmeyen ise; biziz, düşüncelerimiz. Yeni denen bu zamanda eskimeyin eksiltmeyin. Ağacı bile budamak gerekiyor ki yeni dallar versin. Kuruyan dallarınızı kesmekten korkmayın, yenilenin. Özünden kopmadan yenilenmek tazelenmek ve bazen yeni şeyler denemek gerek, yeni amaçlar için

NEDEN AYNI KİŞİLER

Tv'lerde komplo teorileri üretmenin kime ne faydası var?

Güvenlik uzmanı virüsü konuşuyor. Tv'de sosyal medyada yalancıyı öpmüyorlar. Ota, boka sabah akşam işkembeden sallamanın şimdilik hiç bir mesuliyeti yok. Yalan, virüsten hızlı yayılıyor. Hiç bir dedikleri doğru çıkmıyor. Hani falcılar, astroğlar 2020 yi, virüsü niye bilemedi. Adının önünde prof olanların birinin dediğini öteki yalanlıyor. Hep Mişlerle mışlarla konuşuyorlar. Milletin sosyal medyada ve tv'lerde manipülasyon yapanlara, ahmak ve şovmenlere tahammülü yok.

MUTANT VİRÜS

Gaziantep'te hep ilkler olmalı. Mutasyona uğramış virüsün yurtdışından Gaziantep’e gelen 2 kişide de görüldüğü, taşıyıcıların gözetim altına alındığı ve temaslı olan herkesle alakalı çalışma başlatıldığı kaydedildi. Allah yardımcımız olsun. Coğrafi İşaret Tescili başvurusunda öncü olan Gaziantep artık koronavirüsün patentin'i alarak bu konuda da öncülüğü başka şehirlere bırakmadan tescil etmelidir.

AŞI MESELESİ

Biz memlekette aşı bekliyor, aşı tartışıyor olacağız. Görünüşe göre aşı işi çok su götürecek gibi. Çünkü net açıklama yok. Her gün tv'lerde konuşan ünlü bilim adamımız diyor ki,

- Ben,Çin aşısını da olurum ama gönlüm Alman aşısından yana.

Bu aşı işi, gönül işimi yoksa devletin önerdiğimi? Kafa karıştırmayın

GÜNÜN SÖZÜ

İbn-i Sina'ya sormuşlar;

Dünya'da devası olmayan dert var mıdır?

Derdin devasızı, iyinin kötüye muhtaç olmasıdır demiş.

Yaşarken de ölürken de Allah,bizleri kendisinden başka kimseye muhtaç etmesin.Zalime boyun eğdirmesin.Yanlışa "doğru" dedirtmesin.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.