Yıldırım’dan faiz yorumu

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanı Tuncay Yıldırım, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın faiz indirimi kararına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kararın reel sektör açısından önemli etkiler yaratabileceğini belirten Yıldırım, dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

Haber Giriş Tarihi: 24.07.2025 16:39
Haber Güncellenme Tarihi: 24.07.2025 16:39
guncelgazete.com

Yıldırım, uzun süredir yüksek faiz ortamının üretim maliyetlerini artırdığını, finansmana erişimi zorlaştırdığını ve yatırım iştahını bastırdığını belirterek, "İş dünyası olarak nefes alacak bir alan arıyoruz. Bu indirimin, işletmelerin üzerindeki finansal yükü hafifletmesini ve yatırımları teşvik etmesini bekliyoruz" dedi.

Ancak faiz indiriminin tek başına yeterli olmayacağına dikkat çeken Yıldırım, istikrarın sağlanabilmesi için öngörülebilir ve güven veren bir ekonomi politikasının gerekliliğine işaret etti. "Faiz indiriminin kalıcı fayda sağlaması için yapısal reformlarla desteklenmesi şart" ifadelerini kullandı.

Reel sektörün beklentilerinin net olduğunu belirten Yıldırım, "Enflasyonla mücadele kararlılıkla sürdürülmeli, faiz indirimi krediye erişimi kolaylaştırmalı ve üretim ile istihdam artışı desteklenmelidir" dedi.

Yıldırım, sözlerini şöyle tamamladı: "Ekonomi bir dengeler bütünüdür. Şimdi doğru zamanda, doğru adımlarla üretimi ve istihdamı büyütme zamanı."