779 işyeri incelendi

Şahinbey Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, halk sağlığını koruma amacıyla gerçekleştirdiği rutin denetimlerde çok sayıda işletmeyi kontrol etti. 3-9 Kasım tarihleri arasında yapılan denetimlerde toplam 779 işyeri incelendi.

Haber Giriş Tarihi: 10.11.2025 12:39
Haber Güncellenme Tarihi: 10.11.2025 12:39
guncelgazete.com

Denetimler sonucunda kurallara uymadığı tespit edilen 68 işyerine cezai işlem uygulanırken, mevzuata aykırı faaliyet gösteren 14 işyeri mühürlendi. Ayrıca 420 işyerine de gerekli uyarılar yapılarak eksiklerin giderilmesi istendi.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, yapılan çalışmalarla ilgili yaptığı açıklamada, “Denetimlerimiz aralıksız sürecek. Halkımızın sağlığı bizim için her şeyden önemli. Amacımız cezalandırmak değil, vatandaşımızın güvenli ve sağlıklı ortamlarda hizmet almasını sağlamaktır.” dedi.

Belediye ekipleri, ilçe genelinde gıda güvenliği, hijyen, ruhsat ve fiyat denetimlerine düzenli olarak devam edeceklerini bildirdi.