
Ziyaret sırasında özellikle çiftçiler ve üreticilerle birebir görüşmeler gerçekleştiren Başkülekçi, vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Zaman zaman stant önlerinde kalabalık oluşurken, samimi diyaloglar dikkat çekti.
Çiftçilerin sorun ve taleplerini dinleyen heyet, tarım makineleri ve traktör firmalarının stantlarını da detaylı şekilde inceledi. Sektör temsilcileriyle yapılan görüşmelerde, üretimde verimliliğin artırılması ve çiftçilerin desteklenmesine yönelik fikir alışverişinde bulunuldu.
Fuar alanındaki yoğunluk, tarım sektörüne olan ilginin yanı sıra vatandaşların siyasi temsilcilerle doğrudan iletişim kurma isteğini de bir kez daha ortaya koydu. İl Başkanı Başkülekçi, gördükleri ilgiden memnuniyet duyduklarını belirterek sahada olmaya devam edeceklerini ifade etti.
Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan Başkülekçi, tarımın stratejik önemine vurgu yaparak, “Çiftçimizin emeğini büyüten, üretimi daha verimli hale getiren her adımın yanında olmaya devam edeceğiz. Bu kıymetli fuarın sektörümüze, üreticilerimize ve ülkemize hayırlara vesile olmasını diliyorum.” dedi.
Tarım Politikaları Başkanı Mehmet Karaduman ise Gaziantep’te yıllardır düzenlenen tarım fuarlarının önemine dikkat çekerek, “Gaziantep sadece bir sanayi şehri değil, aynı zamanda güçlü bir tarım şehridir. Tarım ürünleri bölge halkının geçiminde büyük yer tutmaktadır. Bu nedenle çiftçilerimizin desteklenmesi ve üretimin artırılması gerekmektedir. Modern tarım uygulamalarına geçilmeli, şehirden köye göç teşvik edilmelidir. Tarımsız bir ülke düşünülemez. Gaziantep’i tarımın başkenti yapma hedefimiz var.” ifadelerini kullandı.